Patrimoni talaiòtic

Taula de Torre Trencada a Ciutadella. Foto: Agència Menorca Talaiòtica

Des d’aquesta setmana la Menorca Talaiòtica és Patrimoni Mundial per la UNESCO, un títol que reconeix el nostre legat arqueològic, el seu atractiu i la seva conservació.

Ha estat un feina llarga, de tres legislatures, i que ha comptat amb la implicació de tots els partits polítics que han format part dels equips de govern del Consell de Menorca i també de l’oposició, que ara es veu reconeguda de manera internacional i, que de fet suposa que les nostres navetes, taules i talaiots son patrimoni de la humanitat.

Açò vol dir que per una banda Menorca es convertirà en una nova destinació de turisme cultural i que podrà diversificar la seva oferta als mesos de temporada baixa, que és quan aquest tipus de turisme visita els legats culturals i arqueològics, i com ha passat amb el Camí de Cavalls, en sortiran i moltes d’activitats i empreses paral·leles a n’aquest nou distintiu de qualitat. És per açò que des del Consell de Menorca s’ha de regular i supervisar aquests tipus d’activitats per tal que no facin malbé els nostres camps (hem de pensar que la majoria d’aquests elements es troben dins exploracions agràries) i no afectin amb la seva massificació a la pagesia.

Menorca està d’enhorabona, perquè suma dos importants reconeixements de la UNESCO, el ser Reserva de Biosfera i ara Patrimoni Mundial pel seu legat arqueològic únic, que a més de talaiots, presenta també les navetes i les taules, aquestes darreres úniques i pròpies a la nostra illa.

Implicar a la societat, tenir molta més cura dels jaciments i saber quins d’ells poden rebre més o menys visitants han de ser part de les prioritats d’aquesta Menorca Talaiòtica que ens distingeix com una destinació, com una illa única, a la Mediterrània.

Enhorabona a totes les persones que al llarg d’aquests 12 anys ho han fet possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.