‘Suc i Sopes’, amics i música en evolució

Foto: Suc i Sopes

Miriam Triay / Ciutadella – Fa un lustre que el grup d’amics ciutadellenc ‘Suc i Sopes’ va aparèixer a l’escena musical de l’illa. Després de versionar diverses cançons conegudes, van decidir treure el seu primer disc ‘Mai me pens’ el 2022, per tornar amb el segon, ‘Ja que hi som’, enguany. Treballs discogràfics propis que ja presenten una evolució.

MAI ES PENSAVEN
Tres amics ho van originar tot, tres membres de ‘Suc i Sopes’ que decidiren començar a trobar-se per sonar. Dos guitarres i un bateria. I veient que s’ho passaven molt bé, van anar convidant a més músics del seu entorn, fins a acabar formant alguna cosa inesperada.

“Vam començar a ajuntar-nos i quedar per tocar. Eren estones que compartíem entre música i amics. Fins que un dia, dos companys que en tenien un poc més d’idea, ens van empènyer a muntar-ho més seriosament”, ens explica Iker Riudavets, guitarrista i nou vocalista del grup.

Volent compartir la música que feien més enllà del seu entorn més pròxim, van fer el seu primer concert al camp de futbol de la Penya Ciutadella Orient. “Va ser la nostra estrena, una de molt bàsica i principiant. Però ens va servir per adonar-nos que el projecte havia de seguir creixent”.

D’esquerra a dreta: David Anglada, Joan Pere Benejam, Carol Díaz, Iker Riudavets, Roger Rosselló, Paula Botella i Miquel Gomis. Foto: Suc i Sopes

N’HI HAVIA PER TOT
‘Suc i Sopes’ va néixer, llavors, a la cotxeria d’en Miquel Gomis, entre amics i rialles. Entre música i passió. I va començar a créixer a l’Orient, on van poder observar com el directe funcionava i els agradava.

Un grup d’amics que, conscient del camí que els quedava per fer, van decidir posar-se un nom simbòlic i còmic. “Suc i Sopes perquè en fotíem per tot, acabàvem de començar i no sabíem molt bé què fèiem”. I encara que actualment ja no els identifica així, a causa de l’evolució feta per part del grup i dels membres, el nom ja és el seu segell identitari.

AVANÇANT AMB LA MÚSICA
El grup nascut i estrenat l’any 2018, va començar a avançar a poc a poc dins el panorama musical de l’illa. I, després d’haver tret el seu segon disc enguany, i d’anar de gira per diferents municipis de Menorca per primera vegada, el grup ja s’ha consolidat. Aquest estiu, Ferreries, Alaior, Maó i Sant Lluís han demostrat que coneixen les cançons i que tenen interès per la seva música.

Un segon disc, el d’enguany, que, a més, representa l’inici d’un nou capítol. Na Maria Moll i na Clara Pons, les veus principals del grup durant els seus primers quatre anys, per diversos motius, finalment, han decidit anar per un altre camí. Així, ara són n’Iker Riudavets i na Carol Díaz, una nova integrant del grup, els altaveus de ‘Suc i Sopes’.

Foto: Suc i Sopes

“Amb el canvi dels membres del grup, vam decidir que havíem de treure un nou disc, abans de l’estiu, per mostrar la nostra nova cara, i la nova veu”. ‘Ja que hi som’ va néixer d’aquesta necessitat, i és la seva obra discogràfica més consolidada.

Ara en Miquel Gomis (bateria), n’Iker Riudavets (veu i guitarra acústica), na Carol Díaz (veu), en Roger Rosselló (saxo), en Joan Pere Benejam (teclat), na Paula Botella (baix) i en David Anglada (guitarra elèctrica), són els membres que formen i conjuguen el septet ciutadellenc.

UN ESTIL DE VIDA
“Suc i Sopes neix sense voler res, tan sols fer festa i tocar per als de sempre, per la simple necessitat de compartir i disfrutar de la cultura entre joves”. Ara, Suc i Sopes, sense seguir volent res concret, ha anat més enllà d’un passatemps i una afició, per convertir-se en una voluntat seriosa, per part dels integrants, de fer créixer i evolucionar aquest projecte musical. Un que, i encara que no visquin junts tot l’any, fa que moguin cel i terra per poder-se trobar, i assajar. I seguir fent música. Entre amics.

Un estil, a més, ben de poble, com diríem aquí. Els seus dos discs ja ho albiren. ‘Mai me pens’, com ells mateixos expliquen, és una “frase feta que significa que qualque cosa o qualque fet es produeix de manera impensada o inesperada”. Expressió menorquina que, a més, defineix perfectament el que va suposar treure el seu primer disc, i veure com la gent els escoltava i seguia.

Foto: Suc i Sopes

I ‘Ja que hi som’, és una “frase feta que significa que s’aprofita una situació a la qual s’hi ha arribat de manera impensada o inesperada, per realitzar-ne una de relacionada”. Ara, tenint un altre so, amb grans canvis inesperats, el grup ha seguit creixent i evolucionant.

‘Suc i Sopes’, sopes i suc, set membres que experimenten la música d’una forma íntima i entre amics, un estil de vida que els marca el seu camí, i una voluntat de créixer i crear que els ofereix un futur de projectes plens i, de segur, impensats.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.