El PSM Més per Menorca, demana recuperar de manera immninent la plaça des Born com espai per a les persones

El Partit PSM Més per Menorca està compromès amb la recuperació de l’Espai per a les Persones a la Plaça des Born, amb l’objectiu de transformar aquest emblemàtic lloc en un espai lliure de renous i trànsit, centrat en les necessitats de la ciutadania i la promoció de la cultura.

Aquest compromís es va demostrar quan vam voler dur a terme la recuperació de la plaça des Born per a les persones d’una manera planificada a curt, mitjà i llarg termini, i que no va ser possible perquè el PP i el PSOE s’hi van oposar. El PSM Més per Menorca té una visió clara i vol que sigui aplicada immediatament per a millorar la Plaça des Born.

Volem saber què, quan i com es durà a terme aquesta iniciativa que, tot i que és compartida pels diversos grups polítics del consistori, tal com es va reflectir ahir al de dijous, no tots tenen la mateixa celeritat en voler-la dur a terme. Des del PSM tenim clar que la peatonalització s’ha de produïr, encara que d’una forma provisional, inmediatament ja que no podem esperar més.

I, paral·lelament s’ha de fer feina en el projecte definitiu, amb l’execució de les obres de millora global de la plaça. Estrategia que s’ha seguit en infintat de ciutats d’arreu d’Espanya, com són Maó, València o Barcelona.

Com manifesta M. Jesús Bagur, portaveu del PSM Més Per Menorca: “Aquest estiu la plaça des Born ja hauria pogut ser per al gaudi dels vesins i vesines de Ciutadella i per les persones que ens visiten. Hem vist com s’ha hagut de buidar el Born de cotxes per dur-hi a terme diversos actes culturals i esportius que han omplert de vida aquesta plaça emblemàtica de Ciutadella i que no s’ha evitat el caos circulatori a la plaça, amb les consegüents molèsties als vesins del nucli antic i a les persones que per motius de treball havien d’arribar a la plaça, alguns han estat més de mitja hora per accedir-hi.

La recuperació de la plaça des Born per als vianants és una demanda històrica de la ciutadania i un compromís del PSM Més Per Menorca, que pretén recuperar la plaça des Born com a espai de convivència i segur, un lloc de trobada i ple de vida i d’activitats. Aquest és el nostre model de ciutat, una ciutat de futur, sostenible i per a les persones”.

Per tant, entenem que no s’ha d’aturar aquest procés de millora de la mobilitat de Ciutadella, ja que les decisions que es prenen són fruit d’una planificació i que aquestes ajuden a millorar la mobilitat a la plaça des Born i al nucli antic, i que també ompliran d’activitats la plaça des Born i la faran més amable per a les persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.