El PSOE Menorca celebra que el Congrés hagi aprovat la modificació del Reglament perquè els diputats puguin expressar-se en les llengües cooficials

El PSOE Menorca celebra l’aprovació per part del Congrés de la modificació del Reglament que permetrà als diputats expressar-se en les llengües cooficials, com el català, el basc i el gallec. Aquesta aprovació marca una fita en la defensa i promoció de la diversitat lingüística en el Congrés dels Diputats i representa un avanç significatiu en la protecció dels drets lingüístics de totes les comunitats autònomes d’Espanya.

En aquest sentit, el diputat Pepe Mercadal ha recalcat que “per a Balears és un orgull que hagi estat Francina Armengol, com a presidenta del Congrés, qui hagi liderat aquesta reforma” i ha afegit que “l’idioma que xerram a ca nostra i al carrer, un idioma que xerram uns 10 milions de persones a Espanya, per fi es podrà utilizar a la seu de la sobirania popular”.

El socialista també ha expressat que “es tracta d’un canvi històric que contribueix a igualar totes les llengües cooficials i al fet que al Congrés representi un poc millor el que és Espanya: un país plural que només es pot entendre des de la seva diversitat”, i ha criticat que “el PP i Vox hagin votat en contra”.

Aquesta passa endavant reflecteix el compromís dels i les socialistes amb la diversitat cultural i lingüística del nostre país, reconeixent la importància de garantir que totes les llengües cooficials tinguin el seu lloc i veu en el Congrés, la qual cosa pensam que enriquirà el debat parlamentari i enfortirà la representació de les diferents comunitats autònomes a la cambra”, ha conclòs.

Amb tot, aquesta mesura contribuirà a la cohesió i unitat d’Espanya en reconèixer i respectar la diversitat lingüística que caracteritza al nostre país. A més, fomentarà un major enteniment i cooperació entre els diferents territoris, promovent així un diàleg constructiu en l’àmbit polític.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.