Gil de Loçano, senyor dels Martinells (Mercadal) Per Jaume Sastre Moll

Jaume Sastre / Ciutadella – Un procés redactat en llatí, publicat parcialment per G. Llompart, al Butlletí de la Societat Arqueològica Lul·liana (any 1984), ens permet reviure una de les nissagues menorquines més antigues i afamades durant la centúria del tres cents a Menorca, que habitaren les propietats properes als ports de Sa Nitja i Fornells (Mercadal), a mitjan segle XIV 

Segons el procés, el pare del donzell Gil de Loçano era oriünd del regne d’Aragó, personatge que havia arribat a Menorca amb l’exèrcit del rei Alfons III, per participar en la conquista de l’illa.  La seva mare, de nom Sibil.lia, era d’origen valencià i filla del cavaller Pere de Déu, que també havia arribat a l’illa acompanyant el jove rei aragonès.    

Per continuar llegint l’article compra el setmanari imprès o fes-te subscriptor, en paper o digital, telefonant al 971 38 29 20, enviant un correu a eliris-digital@infotelecom.es, o venint al c/ Mallorca, 25, baixos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.