Un petit llenç Per Raymonde Calbo Laffitte

Raymonde Calbo / Felanitx – No fan falta grans dimensions per a què una pintura exposada a un museu sigui  capaç de fascinar-nos i despertar antics records.  És el que em va passar amb l’obra de Johannes Veermer(1632-1675) titulada “La dentellière”, (la puntaire), una obra d’art d’aquest pintor neerlandès del barroc. El 1955, Salvador Dalí en va fer una copia clàssica així com una variació surrealista respectant les dimensions. 

Sempre que tenc ocasió de mirar aquest petit quadre preciós -24cmX21cm-  record  l’estampa de la meva sogre quan, asseguda a la taula braser (“camilla”) de ca seva,  clavava a un coixí llarg unes agulles que aguantaven els fils de la randa que estava confeccionant, talment la dona del quadre. Quina paciència – pensava-  i quin art! Jo feia poc que havia arribat a Mallorca i li vaig dir: – “Quelle merveille”! Ella no entenia el francès però em contestà: -“encaje de bolillos, en    vaig aprendre de la meva padrina”.

Per continuar llegint l’article compra el setmanari imprès o fes-te subscriptor, en paper o digital, telefonant al 971 38 29 20, enviant un correu a eliris-digital@infotelecom.es, o venint al c/ Mallorca, 25, baixos
Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.