Benejam: “El PTI no ha tingut en compte el nou Pla General d’Alaior”

El Partit Popular d’Alaior ha lamentat la presentació de diversos contenciosos per part d’empreses amb interessos a Son Bou, contra l’aprovació del nou Pla territorial insular de Menorca, aprovat per l’anterior equip de govern de PSOE, MÉS i Podem.

Tot i les advertències del PP i també per part de l’Ajuntament d’Alaior, l’equip de govern al Consell va seguir endavant amb el seu plantejament, sense tenir en compte els afectats. Per tant, el PP entén que els contenciosos eren més que previsibles.

Per l’alcalde d’Alaior, José Luis Benejam, amb el Consell del tripartit, s’han perdut vuit anys. “No entenem que no s’hagi solucionat cap problema del gran trencaclosques de Son Bou. Ni tan sols apareix als mapes el principal aparcament de la urbanització, que ho és des de fa més de 50 anys. Més enllà, ha generat problemes on no n’hi havia, com la retallada de la tercera fase del polígon industrial d’Alaior, una cosa incomprensible”.

El més greu és que l’anterior equip de govern del Consell no va tenir en compte que hi havia diversos municipis, com ara Alaior, tramitant un Pla General. Hi ha mapes contradictoris i les al·legacions presentades per l’Ajuntament d’Alaior no s’han atès.

“Aquest no ha estat un PTI de consens amb els ajuntaments, malauradament. A l’Ajuntament d’Alaior no vam tenir coneixement dels canvis finals fins a la publicació dels mateixos, després de ser aprovat el PTI a l’últim sospir de l’anterior legislatura”, ha dit Benejam.

Tot plegat tindrà conseqüències en el planejament alaiorenc, ha afegit l’alcalde d’Alaior. “El nou PTI és una còpia dolenta del document del 2003, sense escoltar els ajuntaments i aprovat de pressa i corrent”.

Cal recordar que des del PP, també des de l’Ajuntament, s’havien reclamat mesures per agilitzar els tràmits, com ara unir el final d’obra i la cèdula d’habitabilitat, o permetre que municipis com Alaior poguessin consolidar un augment d’alçades, tornant a la planta baixa més de tres altures, per fer front al problema d’habitatge que tenen Menorca i Balears.

En aquest sentit, ja hem pogut observar com el nou equip del PP al Consell ja ha aplicat mesures per a la simplificació administrativa, com ara la proposta de delegar als Ajuntaments la cèdula d’habitabilitat i les autoritzacions prèvies de litoral i s’ha mostrat més receptiu analitzar la consolidació d’un augment d’alçades.

Més sorpreses al nou PTI

Un dels aspectes més sorprenents del nou PTI és que ha declarat inundable un tram al sud de la carretera Nova. Al nou Pla General d’Alaior s’havia previst un gran col·lector enterrat al carrer per recollir l’aigua que s’hi acumula. Eixa era la proposta del PP en ser zona urbanitzable, però l’anterior Consell la va declarar zona rústica, sense cap explicació.

És més, justament allà l’esquerra d’Alaior demanava a l’Ajuntament de la localitat que al nou Pla General es converteixi en una zona d’equipaments per fer una sala multifuncional.

El PP no entén la contradicció que el PSOE i MÉS declarin inundable la zona on els mateixos partits a nivell local volen fer una sala multifuncional, i assenyala que és una mostra greu de manca de coordinació i coneixement.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.