“Entre el cel i la mar” a Trepucó el proper 6 d’octubre Aquest espectacle de llum i música forma part de les accions per celebrar la recent inscripció de Menorca Talaiòtica a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO

Menorca Talaiòtica - Torre d’en Galmés -Trepucó.

“Entre el cel i la mar” és el títol de l’espectacle produït per l’Agència Menorca Talaiòtica i l’empresa iluminaM que tindrà lloc el dia 6 d’octubre al poblat de Trepucó, Maó. El videomapatge constarà de tres projeccions, gratuïtes, previstes a les 20:30 h, 21:15 h i 22:00 h. Aquest esdeveniment de llum i música forma part de les accions per celebrar la recent inscripció de Menorca Talaiòtica a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

L’espectacle recorrerà la gènesi i l’evolució de la cultura talaiòtica menorquina, des de l’edat del bronze fins al seu ocàs amb l’ocupació romana de l’illa (123 aC), i acabarà explicant el llegat històric que perviu actualment. Es tracta del relat d’una civilització prehistòrica excepcional —ara reconeguda com a patrimoni mundial— que es va desenvolupar en aquest territori insular, atrapada entre el cel i la mar, i que va marcar per sempre el paisatge de la nostra illa amb les seves construccions monumentals.

El videomapatge compta amb una banda sonora composta pel menorquí David Prats. La productora d’espectacles audiovisuals iluminaM està especialitzada en videomapatge i projeccions de gran format, i està encapçalada per Kodomos, director creatiu, i Tomeu Fiol, director tècnic i productor.

Trepucó és un dels poblats talaiòtics més grans de Menorca, amb més de 4 ha d’extensió, i originalment estava emmurallat. Actualment només es conserva una petita part de l’assentament: alguns trams de la muralla amb dues torres quadrades, dos talaiots, el recinte de taula i algunes restes d’habitatges perfectament visibles. El talaiot principal, on es faran les projeccions, i la taula estan localitzats al centre d’una fortificació en forma d’estrella, construïda en paret seca durant el segle XVIII per les tropes espanyoles que van assetjar el castell de Sant Felip, en mans britàniques.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Les projeccions són gratuïtes i dirigides a un públic de totes les edats. Les places són limitades, i és imprescindible inscriure’s prèviament enviant un correu a info@menorcatalayotica.info. Cal indicar nom, cognoms i DNI, així com la projecció a la qual es vol assistir (20:30 h, 21:15 h o 22:00 h).

S’ha d’accedir al jaciment per l’entrada situada a la zona de Bintaufa. Els cotxes es poden deixar a l’aparcament dels instituts Pasqual Calbó i Cap de Llevant, i del pavelló Menorca. Un cop allà, s’ha de seguir el recorregut marcat fins arribar al talaiot de Trepucó, on es faran les tres sessions (s’adjunta mapa informatiu). L’itinerari fins a arribar al talaiot estarà il·luminat per facilitar el recorregut a peu. Es recomana dur calçat adequat per transitar per camins no pavimentats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.