El sector turístic impulsa un setembre de rècord en termes d’afiliació i ocupació des de 2006

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia del Govern, Alejandro Saénz de San Pedro, i la directora general d’Ocupació, Catalina Cabrer, han presentat aquest dimarts les xifres d’afiliació i ocupació del mes de setembre.

D’una banda, les Illes Balears han assolit els 616.789 cotitzants. De l’altra, l’atur es consolida en 30.154 persones, només 23 més que el passat mes d’agost.

«Aquestes xifres són històriques», ha ressenyat el conseller. «Ens hauríem de remuntar a 2006 per trobar dades semblants i, el més important: setembre es consolida en termes d’ocupació a nivells d’agost», ha afirmat Sáenz de San Pedro.

«Tot això mostra, una vegada més, la fortalesa de la nostra indústria turística, locomotora de l’activitat i del teixit empresarial i laboral d’aquestes illes, que s’ha sabut refer-se davant el repte de la pandèmia i remuntar fins a xifres històriques».

 

Setembre històric en creació d’ocupació

La Seguretat Social ha assolit aquest mes de setembre els 616.789 cotitzants, la qual cosa suposa la millor xifra d’un mes de setembre en els últims 17 anys.

«La tendència continua sent ascendent i veiem com Balears és líder en creació d’ocupació, també en un mes de setembre, en comparació amb la resta d’Espanya».

Ateses aquestes xifres, la variació anual llança un augment del 4,3 % respecte a setembre de 2022, que va ser de 591.408 cotitzants. En comparació amb el mes d’agost, quan es varen registrar 633.234 cotitzants, aquestes xifres suposen una baixada de 16.445 afiliats.

 

Només 23 aturats més al setembre respecte d’agost

L’atur a Balears es consolida en 30.154 persones, cosa que representa un descens de 6.700 persones respecte del mes de setembre de 2022, quan es varen registrar 36.854 aturats.

No obstant això, la dada més reveladora de la bona tendència actual és l’augment residual del nombre de persones en atur el setembre respecte l’agost d’enguany: només 23 aturats més.

«Aquestes xifres són històriques», ha dit amb èmfasi el conseller. «Ens hauríem de remuntar a 2006 per trobar dades semblants, i el més important: setembre es consolida en termes d’ocupació a nivells d’agost i mostra una tendència horitzontal en l’expansió dels mesos més forts de l’activitat».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.