Ciutadella, terra bella per viure

Qui viu al centre de Ciutadella, ho veu de cada vegada més clar: els vesins francesos van augment. Però, aquesta setmana, hem pogut esbrinar que no són els únics. Barcelona encapçala la destinació d’origen de la majoria de les persones que decideixen fer un canvi de vida. I, des de la pandèmia, es veu com Ciutadella està agafant força com a població de destí.

I és que, de fet, no som conscients que vivim a un lloc privilegiat. Sí que, des de fora, sembla que s’estan començant a donar compte d’aquesta situació avantatjosa per establir-se de manera més o manco permanent. El creixement de població amb persones vingudes de fora, tot i tenir beneficis com pot ser l’augment de recaptacions d’impostos i la creació de més riquesa, té una cara fosca: la de la gentrificació. L’augment de preus dels habitatges a causa de la llei d’oferta i demanda, que comanda el mercat francès, amb molt més poder adquisitiu que noltros.

Ara bé, vist el perfil d’aquell que decideix establir-se a Ciutadella, l’anàlisi de la gentrificació es complica. I, potser, no tot és dolent per a la nostra població l’arribada de famílies amb infants que cerquen un lloc tranquil on viure. Només el temps dirà si aquesta moda ens ha aportat més beneficis que maldecaps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.