Col·laboradores del niu Per Marta Seguí

El terme “helper at the nest” (col·laboradors del niu) és un mot que s’utilitza en etologia i biologia evolutiva per descriure una estructura social en què joves sexualment madurs ajuden a portar endavant noves generacions, en lloc d’intentar reproduir-se ells mateixos. Aquest fenomen va ser estudiat per primera vegada en ocells, però també és conegut en mamífers i insectes. 

Aquest concepte el vaig llegir per primera vegada al llibre La cadera de Eva de José Enrique Campillo Àlvarez. En el llibre en fa referència en el capítol “tías solteronas” (concepte que personalment odio): “Imaginemos, por ejemplo…

Per continuar llegint l’article compra el setmanari imprès o fes-te subscriptor, en paper o digital, telefonant al 971 38 29 20, enviant un correu a eliris-digital@infotelecom.es, o venint al c/ Mallorca, 25, baixos
Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.