Comunicat de Mes per Menorca sobre la declaració institucional del CIMe davant els esdeveniments a Israel i Gaza

Des del primer moment, i sense dubtar, Més per Menorca ha volgut donar suport a aquesta Declaració Institucional per mostrar el nostre suport a totes les víctimes del conflicte entre Israel i Palestina, un conflicte que, sense ser nou, sinó enquistat des de fa dècades, s’ha agreujat de cop a partir dels atacs de Hamas dintre del territori d’Israel.

El Consell Insular s’ha manifestat en múltiples ocasions en suport de les víctimes de tot tipus de catàstrofes, ja siguin per causes naturals o com a resultat de guerres i accions violentes de qualsevol tipus. I és bo que sigui així, perquè des d’una terra de pau com és Menorca tenim el deure moral de llençar una crida per la pau i la resolució dialogada dels conflictes.

A vegades, com és aquest cas, els conflictes són molt complexos, amb una llarg història que dificulta la seva comprensió, la seva anàlisi amb tot el seu abast i implicacions. Aquesta complexitat també explica que les forces polítiques puguin tenir opinions diferents sobre la naturalesa i les responsabilitats d’un conflicte.

Però en benefici de poder dir una paraula en nom de tota la ciutadania menorquina, és lloable que una Declaració Institucional eviti els aspectes en discussió per centrar-se en allò que uneix tots els cors de la gent de Menorca, que és el desig de pau i el cessament de tota forma de violència.

Açò no obstant, des de Més per Menorca ens hauria agradat que la Declaració Institucional inclogués una referència més clara a la responsabilitat d’Israel en la perpetuació d’aquest conflicte.

 

L’atac de Hamàs és injustificable i condemnable des de tots els punts de vista, i en açò la declaració institucional és clara, rotunda i explícita. Sense entrar en més detalls, ens hauria agradat que la declaració institucional també hagués tingut en compte les accions de l’estat israelià que vulneren els drets humans i exerceixen una repressió i una gran violència contra la població civil palestina.

Hamas és una organització terrorista, però la venjança d’Israel es dirigeix contra tot el poble palestí, sense matisos ni distincions. I açò, una vegada més, no ajudarà a la resolució pacífica del conflicte, sinó que probablement encara l’encarnissarà, i el resultat seran més morts per cada banda, més sofriment evitable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.