La Comissió pel Foment del Civisme a les Zones Turístiques fa balanç de la temporada turística 2023

El conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, ha presidit aquest dilluns matí la sessió extraordinària de la Comissió pel Foment del Civisme a les Zones Turístiques, que ha tengut lloc a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports i de manera telemàtica. Hi han participat representants dels ajuntaments de Palma, Sant Antoni, Calvià i Llucmajor, del Consell de Mallorca i d’Eivissa, de la Delegació de Govern, Policia Nacional, Guàrdia Civil i les direccions generals de Salut Pública, Prestacions i Farmàcia i Comerç.

Cada institució ha presentat les dades rellevants en relació a les actuacions duites a terme, fent una anàlisi de la temporada. També s’han fet propostes per a la possible modificació del Decret Llei 1/2020 de 17 de gener, contra el turisme d’excessos per la millora de la qualitat en zones turístiques.

Entre altres qüestions, ha estat majoritari el parer d’eliminar la zonificació que actualment regeix el decret, així com la presència de conceptes jurídics imprecisos que en dificulten l’aplicació. També s’han exposats experiències de formació per a treballadors turístics en alguns ajuntaments i la importància d’escometre campanyes de prevenció i conscienciació als països d’origen, en col·laboració amb els consolats corresponents. A més, s’han exposat les formes jurídiques d’aplicació de les mesures cautelars dins els processos sancionadors, especialment pel que fa als infractors o persones que cometen actituds incíviques.

Pròximament es convocarà la subcomissió de treball, on està representat el sector que treballa in situ a les zones afectades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.