El Govern tanca el calendari per a 2024 d’obertura comercial de festius i diumenges buscant el màxim consens amb sindicats i patronals

La primera sessió de la Comissió Interinsular Assessora de Comerç, celebrada aquest dimarts amb la presència de representants dels quatre consells insulars de Balears i dels sindicats i patronals del sector, ha aprovat la proposta de calendari per a 2024 d’obertura comercial de diumenges i festius. I ho ha fet buscant el màxim consens entre les parts.

Segons ha explicat el director general d’Empresa, Autònoms i Comerç, José Antonio Caldés, «el nostre objectiu prioritari és donar veu i opinió a tots els agents implicats, escoltar les seves propostes raonades i buscar l’acord més beneficiós per a tots ells, des de la perspectiva que les decisions que es prenguin han de ser profitoses per a tot el comerç, no només per a una part».

D’aquesta manera, el calendari fixat d’obertura contempla els següents dies: 14 de gener, 28 de març, 23 de juny, 15 d’agost, 8 de setembre, 12 d’octubre, 3 de novembre i 6, 22 i 29 de desembre. Dos d’ells, el 23 de juny i el 15 d’agost, són dies susceptibles de modificació pels ajuntaments.

Durant la sessió de la Comissió Interinsular Assessora de Comerç, la primera d’aquesta nova legislatura, José Antonio Caldés ha animat els representants de les patronals i sindicats presents (UGT, USO, CCOO, AFEDECO, CONSUBAL, ANGED, PIMECO, PIMEEF i PIMEF) a reunir-se tots ells amb mentalitat de diàleg i consensuar una postura unificada amb l’objectiu de generar un comerç fort enfront de l’amenaça creixent que suposa el comerç en línia, «és molt important que els comerços de les Illes Balears, grans i petits, es modernitzin i s’adaptin a les noves necessitats, usos i costums dels consumidors, que són els que, en definitiva, decideixen».

En aquest sentit, el director general d’Empresa, Autònoms i Comerç, que ha moderat i dirigit la reunió, ha ressaltat la importància de buscar solucions a llarg termini, dialogades i consensuades entre totes les parts implicades, i ha proposat la creació d’una comissió negociadora per revisar i millorar l’actual Llei de Comerç de les Illes Balears, que data de 2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.