La Conselleria de Famílies i Afers Socials fa una convocatòria extraordinària d’1,4 milions d’euros per a la compra d’aliments

Coincidint amb el Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, que té lloc cada 17 d’octubre, la Conselleria de Famílies i Afers Socials ha anunciat una línia d’ajuts extraordinària d’1,4 milions d’euros per a la compra d’aliments com a conseqüència de l’augment de preus. Els ajuts els podran sol·licitar entitats sense ànim de lucre amb la finalitat de cobrir les necessitats bàsiques de persones i famílies en situació de precarietat econòmica a fi de reduir les situacions de vulnerabilitat i/o exclusió social. Aquests ajuts es convocaran abans que acabi 2023 i podran justificar fins al 31 de desembre de 2024.

En un any, a les Illes Balears els aliments s’han encarit un 10,7 %, segons va publicar l’Institut Nacional d’Estadística la setmana passada. Això se suma al fet que a l’agost de 2022 els aliments i les begudes no alcohòliques ja es van encarir un 13 % respecte del 2021.

«L’encariment de la cistella de la compra té un efecte directe en l’economia familiar», ha dit la consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, «i les entitats repartidores d’aliments ens estan dient que darrerament sofreixen una manca de productes». Segons el darrer informe de la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social (EAPN), corresponent al 2022, un 7,4 % de les persones de les Illes no es pot permetre un àpat de carn, pollastre o peix almenys cada dos dies. És un 5 % més que un any abans. Segons aquest informe, tot i que davalla respecte a un any abans, el 21,5 % de la població de les Illes, prop de 263 mil persones, està en risc de pobresa o exclusió social. El 5,5 % de la població de les Illes, prop de 67 mil persones, pateix mancança social i material severa.

«Darrere aquestes xifres hi ha persones», ha dit Cirer, «i, en aquest sentit, som molt conscients de les dificultats que travessen moltes famílies». Cirer ha manifestat que «no només no els donarem l’esquena, sinó que treballarem incansablement per pal·liar els efectes de la inflació, implementant polítiques inclusives i efectives que redueixin les desigualtats i donin suport integral a les persones en situació de vulnerabilitat».

Sobre els ajuts a entitats anunciats avui, Cirer ha dit que «és fonamental unir forces i col·laborar estretament amb organitzacions no governamentals i altres actors rellevants per abordar la pobresa de manera integral».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.