Una October Trail de rècord per tancar la Lliga Illa dels Trails Més de 1.500 persones prendran part en les tres distàncies i la October Bike, de les quals 1.000 són de fora de l'illa

La October Trail ja és aquí. La prova reina de la lliga Illa dels Trails i, al seu torn, la que serà l’encarregada de tancar el circuit s’ha presentat aquest dijous al Lago Resort Menorca, epicentre dels diferents actes que se celebraran entre la October Trail, la October Bike i el Lago October Festival. Per a les curses hi ha més de 1.500 participants inscrits, als quals s’afegiran els participants de les diferents disciplines d’un esdeveniment patrocinat per la de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència,.

El president del Consell Insular i, al seu torn, responsable de la Fundació Foment del Turisme, Adolfo Vilafranca, ha presidit l’acte de presentació juntament amb l’alcaldessa de Ciutadella, Juana Mari Pons, el conseller d’Esports, Joan Pons, el regidor d’Esports, Nico Blanco, així com Toni Capó, coorganitzador de l’esdeveniment, el director del Lago Resort Menorca, Alejandro Alguacil, i el representant de Bosch & Lozano, Javier Sicilia.

La cursa de Trail començarà el dissabte, a les 9.00 a Calan Turqueta, amb la primera de les sortides dels 11KM. La segona serà a les 9.30 hores, al mateix lloc. A les 10.00 hores coincidiran la sortida de la October Trail de 32KM al pàrquing de la platja de Son Bou i la primera de les sortides dels 19KM al pàrquing de Cala Mitjana. La segona serà a les 10.30 hores. A les 13.00 hores sortirà la October Bike des del mateix pàrquing de Son Bou. Totes les curses tindran la seva arribada a les portes del Lago Resort Menorca, on se celebrarà des d’aquest divendres el Lago October Festival, una proposta esportiva, turística, gastronòmica i musical.

Els organitzadors estan molt satisfets de la resposta dels participants ja que els més de 1.500 participants suposen un nou rècord per a una prova de la Illa dels Trails, que d’una banda compta amb un 74 per cent dels participants que venen de fora de Menorca i que ha propiciat que penji el cartell de no hi ha allotjament disponible a tot Cala’n Bosch.

“Aquesta October Trail i la Illa del Trail és un esdeveniment molt important que fomenta la pràctica esportiva i d’altra banda suposa un impacte econòmic directe que s’estima en 2,5 milions d’euros, posicionant Menorca i el Camí de Cavalls com un destí referència per al turisme actiu, natura, cultura i gastronomia”, ha valorat el president del Consell, Adolfo Vilafranca.

“La Lliga dels Trails i la October Trail s’han convertit en una referència no només competitiva sinó també una oportunitat per a molta gent que comença a practicar esport i es fixa com a objectiu participar en alguna d’aquestes proves i compartir l’ambient que es viu en elles”, opina el conseller d’Esports, Joan Torres.

D’altra banda, tant l’alcaldessa, Juana Mari Pons, com el regidor d’Esports, Nico Blanco, han confirmat la bona predisposició de l’Ajuntament “a seguir apostant per esdeveniments com aquest que estimulen l’esport, el turisme i l’economia amb propostes molt atractives i fora de la temporada turística”.

Toni Capó, director general de Biosport i organitzador de l’esdeveniment juntament amb Guiem Bosch, gerent d’Elitechip, celebra “la bona acceptació que té aquesta prova, el nombre de participants així ho demostra i especialment el fet que hem aconseguit que la participació femenina pugi situant-se en un 46 per cent, pel 54 per cent masculí, unes dades difícils d’imaginar no fa gaire temps”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.