ARTIEM Hotels ha estat guardonada amb el premi de Solidaritat dels Premis Onda Cero Menorca

ARTIEM Hotels ha estat guardonada pel jurat dels Premis Onda Cero Menorca amb el premi de Solidaritat pel seu projecte de l’Habitació Solidària amb què ha aconseguit recaptar 200.000 euros destinats íntegrament a Càritas.

Els Premis Onda Cero Menorca han fet dotze anys i ho han fet amb magnificència. El lliurament es va celebrar dijous, 19 d’octubre, a les 19.00 hores, amb un ple total del Teatre Principal de Maó on es va reconèixer les persones, les associacions, les entitats i els projectes de diferents àmbits de la societat menorquina. En aquesta edició els Premis Onda Cero Menorca s’han fixat en projectes nascuts, creats i executats a l’illa, així com en persones que en són un exemple per a les noves generacions i iniciatives que han aconseguit fer-se un espai a la societat menorquina.

Quan el juny del 2020 ARTIEM va reobrir els seus hotels després del confinament, fidels a les seves creences de prosperitat sostenible ia la seva voluntat de treballar per impactar positivament al seu entorn, la companyia va sentir la necessitat de tenir un gest de solidaritat amb les famílies i va decidir destinar Càritas Menorca el 100% de l’import de les reserves del primer cap de setmana.

Tot i això, no van voler deixar-ho en una sola acció puntual i van decidir crear una “Habitació Solidària” a cadascun dels seus 5 hotels que tenen a Menorca, Astúries i Madrid per mantenir l’ajuda al llarg de tot l’any.
Des d’aleshores l’Habitació Solidària d’ARTIEM ha aconseguit superar totes les expectatives: més de 900 persones han ajudat a assolir els 200.000 € de recaptació i convertir-se en un projecte d’àmbit nacional, allotjant-s’hi. Tots aquests diners s’han destinat a ajudar moltes famílies de Menorca que viuen en situació de pobresa i exclusió social.

Principalment, aquests ajuts s’han destinat a l’alimentació perquè les famílies amb necessitats puguin accedir als supermercats a través de targeta bancària i, d’altra banda, a un dels assumptes prioritaris de la societat actual: els lloguers. Són ajudes puntuals per anar pagant la mensualitat del lloguer i evitar situacions de desnonament.
Una iniciativa que neix a Menorca per millorar la vida de milers de persones, a la qual s’hi han sumat altres cadenes hoteleres de la península.

Des de fa dos anys, aquesta iniciativa ha transcendit més enllà de les destinacions de la companyia, fent-ho extensiu a nivell nacional gràcies a la col·laboració amb Càritas Espanya. Per això, el desembre del 2021 es va signar un primer acord amb l’Associació Empresarial Hotelera de Madrid perquè els establiments de la capital també es poguessin sumar a la iniciativa.

«Avui dia qualsevol hotel a Espanya es pot unir a aquest projecte de solidaritat i sumar suports per a les persones més necessitades, formant així una àmplia xarxa de destinacions solidàries», explica José Guillermo Díaz d’Aliaga, CEO Founder ARTIEM. «Estem molt agraïts, alhora que emocionats, perquè el que va començar com un gest de la mà amb Càritas i que amb tant d’afecte vam impulsar, ha aconseguit una recaptació tan important gràcies a la generositat d’hostes i col·laboradors».
Des de Càritas, el coordinador a Menorca Guillem Ferrer no només agraeix l’ajuda rebuda que s’ha pogut destinar als projectes que l’entitat promou a l’illa, sinó que aplaudeix públicament el fet que una empresa faci de la responsabilitat social corporativa una part activa , diària i constant del seu dia a dia per ajudar les famílies més vulnerables. «Tant de bo tinguéssim més exemples d?empreses que, a través del seu propi negoci, veiessin la necessitat de generar aquest compromís social».

Triodos Bank i l’Habitació Solidària

En aquest sentit, recentment ARTIEM ha fet un nou pas en el projecte de la “Habitació Solidària” signant un acord amb Triodos Bank que, a través de la seva fundació, dóna accés a una plataforma de Matchfunding com a fórmula de finançament de projectes que combinen el suport ciutadà a través de crowdfunding amb el suport institucional o empresarial. “L’Habitació Solidària s’ha convertit en un símbol destacat del nostre compromís amb la comunitat i el nostre desig de contribuir positivament al benestar de les persones que ens anima a continuar treballant àrduament per demostrar que és possible generar un impacte positiu”, afirma Willy Díaz.

Triodos Bank ha posat a disposició dels seus clients l’Habitació Solidària perquè aquells que ho desitgin puguin reservar l’habitació des de la seva plataforma i triar a quin projecte volen destinar els diners de la reserva. “Des de l’inici de la col·laboració ja hem aconseguit recaptar més de 20.000 euros que serviran per a diversos projectes locals d’impacte d’alta diversitat com l’agricultura, la societat o el medi ambient”, conclou el directiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.