La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia inicia sessions formatives a empreses hoteleres sobre l’anàlisi de càrregues de treball de cambrers/as de pis

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha presentat la primera jornada formativa a empreses hoteleres de les Illes Balears organitzada amb l’objectiu de donar a conèixer en profunditat, assessorar i aclarir dubtes sobre el procediment d’anàlisi de mètodes i temps de treball de cambrers/as de pis, una eina que determinarà la càrrega de treball d’aquests professionals en condicions adequades de seguretat i salut.

La trobada s’ha celebrat a la seu de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i s’ha organitzat de forma conjunta entre l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL), organisme depenent de la Direcció general d’Ocupació i Salut Laboral i la FEHM, representada per la seva presidenta, María Frontera i per la seva vice-presidenta executiva, María José Aguiló.

El conseller Sáenz de San Pedro, que ha estat acompanyat per la directora general d’Ocupació i Salut Laboral, Catalina Cabrer, i pel director de l’IBASSAL, Magín Cabrer, ha assegurat que “el motiu principal d’aquesta jornada, i de les quals s’aniran succeint en el futur amb les diferents empreses vinculades al sector hoteler balear, és oferir el suport i assessorament necessari perquè totes elles puguin desenvolupar de forma efectiva la metodologia aprovada i poder complir amb els objectius i compromisos marcats”.

Així mateix, el conseller ha afegit que “la informació i formació arribarà a tots els implicats, no només a les cadenes hoteleres més grans, sinó també a empreses petites i familiars, que són les que troben majors dificultats. S’avança sense pausa i a pas ferm, però sense pressa, perquè és un projecte d’envergadura i està en joc la salut dels professionals”.

En aquesta primera sessió organitzada avui, han participat més de 80 inscrits. Després de la seva obertura, la responsable de l’equip d’Ergonomia de l’IBASSAL, Neus Juan, ha explicat les primeres fases de l’Estudi de Mètodes i Temps de Treball i ha detallat com ha de ser la seva implantació.

Amb la celebració d’aquest programa formatiu que recorrerà totes les illes, la Conselleria d’empresa, Ocupació i Energia fa un pas més en el desenvolupament d’una eina, consensuada amb agents socials i sector empresarial hoteler, que neix amb la intenció de millorar la salut laboral dels professionals de l’hostaleria, en aquest cas, dels cambrers i cambreres de pis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.