L’Ajuntament d’Alaior es reuneix amb UTE, treballadores i l’STEI per establir uns serveis mínims a l’escoleta

Amb motiu de la vaga convocada per les treballadores de l’escoleta Es Pouet pels propers dies 24, 25 i 26 d’octubre, l’Ajuntament d’Alaior s’ha reunit amb totes les parts implicades, UTE Es Pouet, les treballadores de l’escoleta i el Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament Intersindical de les Illes Balears, STEI, per, en primer lloc, tractar de mediar entre les parts i intentar desconvocar la vaga. Com que no s’ha pogut desconvocar la vaga proposada, s’han establert entre tots uns serveis mínims a l’escoleta.

L’Ajuntament lamenta que la representant de l’STEI es negués, en un principi, a reunir-se amb les parts, la qual cosa va en detriment de les famílies i els infants.

El consistori vol destacar que quan s’ha assabentat de la convocatòria de la vaga, ha intentat des d’un primer moment mediar entre les treballadores i l’UTE, i ha estat quan la delegada de l’STEI s’ha negat a reunir-se, al·legant que era una coacció al dret de vaga. Finalment, ha accedit a que la reunió se celebrés, la qual cosa l’Ajuntament agraeix.

L’Ajuntament vol remarcar que té tot el dret de mediació amb les dues parts per minimitzar els afectes a les famílies i infants, en ser aquest un servei municipal.

Inicialment, els serveis mínims proposats per les treballadores eren de una directora, una secretària i una educadora. Finalment, han accedit a les peticions de l’Ajuntament, i s’ha acordat establir que els serveis mínims garantits per l’escoleta d’Alaior constaran d’una directora, tres educadores i una netejadora dues hores i mitja pels dies 24, 25 i 26. En acabar la vaga, el servei es prestarà amb normalitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.