L’Ajuntament de Maó i el sector empresarial demanen suport al Govern per a la millora d’infraestructures a Poima

El passat dimecres, el batle de Maó, Héctor Pons, es va reunir amb el conseller d’Empresa, Ocupació i Energia del Govern Balear, Alejandro Sáenz de San Pedro, en una trobada que va servir per posar sobre la taula diferents propostes d’inversió de millora a Poima, per a les quals l’Ajuntament demana el suport del Govern.

Concretament, a la reunió – que es va celebrar a petició del batle de Maó, i a la qual també va assistir la primera tinenta d’alcaldia de Promoció econòmica, Susana Salom, i la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme i Ciutat, Dolores Antonio -, Pons va posar en coneixement del conseller l’existència del Pla Director de Sanejament de Maó, que planteja solucions a les infraestructures de pluvials a Poima. El batle va demanar el recolzament de la conselleria per a poder executar aquest projecte.

A més, l’alcalde va explicar al conseller l’existència dels projectes de renovació d’enllumenat públic – previst en tres fases d’execució – i el de millora de voreres – també plantejat en diverses etapes -.

Héctor Pons també va manifestar la voluntat de l’Ajuntament de posar a disposició del Govern Balear sòl industrial de titularitat municipal per a ubicar-hi projectes de suport a l’emprenedoria i d’empreses que fomentin l’economia circular, tal i com es contempla a la Llei de Reserva de Biosfera.

Coordinació de les línies d’ajuda a les empreses

En una reunió posterior, a la qual hi van participar l’associació d’empresaris de Poima i als representants de Sebime, l’Ajuntament es va posar a disposició del Govern per a facilitar la difusió de les convocatòries de línies d’ajuda a les empreses per a la implantació d’energies renovables, concretament, per a la instal·lació de plaques solars i canvis de cobertes.

En la mateixa línia, els sector empresarial va demanar la possibilitat que les convocatòries de subvencions tinguessin una periodicitat plurianual, i van traslladar la preocupació que suposa la manca de relleu generacional en el sector industrial, així com la necessitat de formació específica per aquest sector.

Per últim, l’Ajuntament va brindar mà estesa al Govern per participar en l’elaboració de la Llei de Polígons i perquè des de la conselleria puguin conèixer la realitat de Menorca.

El batle de Maó, Héctor Pons, fa una valoració “molt positiva de la trobada, de la voluntat de treballar en coordinació i de trobar de forma conjunta amb el Govern i amb el sector empresarial, solucions a les necessitats de la ciutat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.