Prohens, sobre l’amnistia en la Comissió de Presidents en el Senat: «Ens trobaran al davant. Units, defensant la pluralitat i la diversitat del nostre país, però també la igualtat de tots els espanyols»

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, ha defensat aquest dimecres, en el marc de la Comissió General de Comunitats Autònomes que ha reunit els presidents autonòmics en el Senat, «la pluralitat i la diversitat del nostre país, però també la igualtat de tots els espanyols» i ha rebutjat possibles amnisties que «van contra la separació de poders, l’Estat de drets i contra la Constitució».

En aquest context, Prohens ha assenyalat que l’amnistia es tracta d’«un tracte de favor d’un grup de persones, d’un tracte desigual davant la llei, per l’únic motiu que Sánchez necessita el seu vot per continuar en el poder». «Sense cap altre convenciment ni principi que el de mantenir-se en el poder a qualsevol preu», ha lamentat.

«Quin missatge envia això a les comunitats que han defensat les seves reivindicacions per les vies legals i sempre des del màxim respecte a la Constitució?», s’ha demanat, i ha recordat que totes les comunitats tenen reivindicacions que sempre han defensat per les vies legals i el màxim respecte a la Constitució.

En aquest sentit, ha destacat la necessitat de compensar el fet diferencial de la insularitat, recollit en la Constitució, i la necessitat de millorar el sistema de finançament autonòmic, ja que es tracta d’una eina fonamental «per garantir els serveis públics i els drets als ciutadans». Prohens ha subratllat que aquesta reforma «està pendent des de fa una dècada, i amb evidents necessitats de millora pel perjudici que provoca a comunitats com la que represent».

La presidenta ha rebutjat qualsevol tipus de victimisme i ha recordat que les Illes Balears són una de les comunitats aportadores netes de l’Estat, «tan sols per darrere la Comunitat de Madrid, però que no obstant això són la novena a l’hora de rebre».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.