Avançam Alaior adverteix que les set piscines de Torrevella no es poden legalitzar El grup municipal d’esquerres recorda que amb la revisió del PTI d’aquest any només es permet una única piscina per finca

És informació pública que la propietat de l’agroturisme de Torrevella va aconseguir construir set piscines al seu establiment fent-les passar per aljubs que tindrien com a objectiu recollir aigua de la pluja. Aquest projecte va obtenir l’aprovació de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears i la Declaració d’Interès General de Consell Insular, tot en el marc de l’antiga versió del PTI de 2003.

Actualment, hi ha un nou expedient encara obert i en tramitació que recull la intenció de la propietat de legalitzar les set piscines construïdes al seu establiment baix el malnom d’aljubs. Per aquest motiu, el grup municipal Avançam considera que s’han de tenir en compte aquestes dues qüestions: Primer, que la Declaració d’Interès General per a la construcció de set aljubs queda inhabilitada directament pel fet que el projecte constructiu no contemplava set piscines. Segon, que l’aprovació del projecte per part de la CMAIB era d’acord amb la construcció de set aljubs i no set piscines.

Per altra banda, també s’ha de tenir en compte, manifesta Avançam, que el nou expedient per a la legalització de les set piscines continua obert i en tramitació, la qual cosa obliga a adaptar-se a la legislació aprovada fins a dia d’avui, que en aquest cas és la revisió del PTI de 2023, que indica que només pot existir una piscina per finca.

Segons la coalició d’esquerres, “amb tot l’exposat abans, queda determinat que la llicència per a la legalització de les set piscines construïdes en nom d’aljubs no es pot aprovar per part d’aquest ajuntament i que, en cas de no ser així, s’estaria incorrent en diverses irregularitats”.

El grup municipal d’esquerres ha presentat un parell de preguntes a l’equip de govern per conèixer quines passes es donaran amb l’expedient de legalització:

  • Segons el propi informe de l’arquitecta municipal, l’expedient de legalització de les set piscines no està complet. Segons tenim entès la normativa que s’hauria d’aplicar és la que tengui vigència en el termini legal dins el qual s’aconsegueix la llicència. Per tant, quina normativa pretén aplicar l’Ajuntament d’Alaior? S’aplicarà, com així hauria de ser, la revisió del PTI de 2023?
  • Per altra banda, estem davant una modificació de la Declaració d’Interès General que en el seu moment va obtenir aquesta llicència. En un primer moment, quan el Consell Insular va donar l’interès general, es va pronunciar explícitament sobre set aljubs i no sobre set piscines. Actualment, el projecte contempla set piscines. Pretén l’Ajuntament d’Alaior demanar una nova declaració d’interès general per al nou projecte de legalització?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.