Els 27 demanen “flexibilitat” en la normativa europea que busca harmonitzar les lleis d’insolvència Els ministres de Justícia busquen garantir que els creditors puguin "recuperar actius"

Nazaret Romero/Brussel·les – Els ministres de Justícia de la Unió Europea demanen poder mantenir “flexibilitat” en la futura llei comunitària que busca harmonitzar les lleis d’insolvència. Després que la Comissió Europea presentés la seva proposta l’any passat, els ministres aborden ara com enfocar la negociació per trobar una posició comuna al Consell per negociar posteriorment la normativa amb l’altre colegislador, el Parlament Europeu. La ministra de Justícia en funcions, Pilar Llop, en representació de la presidència de torn del Consell, ha apuntat que els titulars de Justícia dels 27 han tractat específicament les mesures rescissòries, que busquen rescindir els actes jurídics del deutor fets en perjudici dels creditors en l’obertura d’un procés d’insolvència.

Llop ha explicat que l’objectiu ha de ser que els creditors puguin “recuperar actius”. “És una qüestió de gran rellevància econòmica per a la defensa dels creditors”, ha subratllat. Sobre aquesta qüestió, el comissari de Justícia, Didier Reynders, ha insistit que la normativa europea també aportarà “seguretat jurídica” i “beneficiarà el conjunt de l’economia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.