François Bourgon: “El sector formatger de Menorca té el que el francès ha perdut” Un dels millors afinadors de formatge de França visita les finques de l'illa amb motiu de la segona Fira del Formatge

Els pagesos de la finca de Cavalleria han rebut aquests dies la visita de François Bourgon, un dels millors afinadors de formatge de França. L’han rebut després d’un gran any de vendes, en què, per primera vegada, han exhaurit totes les fogasses produïdes.

Just ara comencen a formatjar de nou, i ja tenen les primeres peces de la temporada, que ara han de madurar uns 2 mesos. El moment idoni per a la visita de Bourgon, molt interessat en la història del formatge illenc, que, per cert, parteix de la base d’una bona alimentació de les vaques.

Després de visitar 8 finques, l’afinador de formatge francès té clar que la identitat i la seva tradició artesana són un dels valors afegits del formatge Maó Menorca. Diu que ha trobat a Menorca allò que França ha perdut entre grans produccions i una tendència cada vegada major a la industrialització del sector.

Les seves intervencions -que inclouen el tast de diferents formatges francesos- són les més destacades del programa de la segona edició de la Fira del Formatge, que se celebra aquest cap de setmana a Maó. Un esdeveniment que, després d’un molt bon inici, enguany cerca consolidar-se.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.