Funcionaris de la UE carreguen contra Von der Leyen per les mostres de suport “incondicional” cap a Israel Les crítiques han arribat en forma d'una carta signada per uns 850 treballadors de les institucions, segons Euractiv

ACN/Brussel·les – Diversos funcionaris de la Unió Europea han carregat contra la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, per les mostres de suport “incondicional” mostrades a Israel després dels atacs de Hamàs. “Nosaltres, un grup de treballadors de la Comissió i d’altres institucions, condemnem els atacs terroristes perpetrats per Hamàs contra civils desprotegits; però alhora també condemnem de la mateixa manera la reacció desproporcionada del govern israelià contra els 2,3 milions de civils palestins atrapats a la Franja de Gaza”, segons informa Euractiv, que ha tingut accés a la carta. La missiva ha estat enviada aquest mateix divendres a l’oficina de Von der Leyen i compta amb la signatura d’uns 850 treballadors de les institucions.

El document comença lamentant l’actitud que ha adoptat la Comissió Europea durant els últims dies, la qual ha mostrat un suport “incondicional” a “una de les dues parts” del conflicte. “Precisament per aquestes atrocitats -les que fan referència als atacs d’Israel sobre la població palestina- ens sorprèn la posició de la Comissió i d’altres institucions, promovent el que ja s’ha descrit a la premsa com una cacofonia europea”, continua.

Els funcionaris també reconeixen la seva “preocupació” per la “indiferència” mostrada per l’executiu davant la “massacre de civils a la franja de Gaza, contrària als drets humans i a la llei humanitària internacional”.

En la mateixa línia, lamenten que els valors que defensa la Unió Europa “no es reconeixen” en la posició de la Comissió i insten Von der Leyen a “trucar tots els líders de la Unió per demanar un alto el foc i protegir les vides dels civils”. “Això és el nucli de l’existència de la UE, i aquí la Unió corre el risc de perdre tota credibilitat”, conclouen.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.