Israel anuncia que intensificarà els bombardejos sobre Gaza i denuncia la tensió a la frontera amb el Líban Síria acusa el govern hebreu d'atacar i inutilitzar els aeroports de Damasc i Alep

ACN/Barcelona – L’exèrcit d’Israel ha anunciat que intensificarà els bombardejos sobre la Franja de Gaza en les properes hores, especialment al nord, i ha denunciat l’augment de la tensió a la frontera amb el Líban. De fet, l’estat hebreu ha ordenat l’evacuació de 14 comunitats més del nord davant l’escalada del conflicte amb Hezbol·là. “Està jugant un joc molt i molt perillós Hezbol·là. Està escalant la situació i aprofitant per atacar civils i soldats israelians”, ha criticat un dels portaveus militars d’Israel, el coronel Jonathan Conricus, en un vídeo publicat a X. “Està realment disposat el Líban a posar en perill a posar en perill el que queda de la prosperitat i la sobirania libaneses pels terroristes de Gaza?”, s’ha preguntat en veu alta Cornicus.

“Aquesta és una pregunta que les autoritats del Líban s’han de fer i respondre. Perquè Hezbol·là està agredint i arrastrant el Líban a una guerra on no guanyarà res i on pot perdre molt”, ha avisat el coronel israelià. En paral·lel, el govern de Síria ha acusat aquest diumenge Israel de bombardejar i inutilitzar els aeroports de Damasc i Alep, obligant a desviar tots els vols a l’aeroport de Latakia, al nord del país. Durant aquesta passada nit i matinada, els bombardejos d’Israel sobre la Franja de Gaza han deixat més de 50 morts, ha xifrat Hamàs. L’últim balanç de víctimes a Gaza s’eleva a prop de 4.400 des de l’inici del conflicte, segons l’últim balanç del Ministeri de Salut de Palestina.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.