Sánchez demana “protegir tots els civils” israelians i palestins i l’alliberament de “tots els ostatges” El president en funcions participa a Egipte en la Cimera per la Pau junt a altres líders mundials

ACN/Barcelona – El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez ha participat aquest dissabte a la Cimera de la Pau que se celebra a El Caire, Egipte, i des d’allà ha remarcat la “necessitat” de “protegir tots els civils” involucrats en el conflicte de Gaza, tant palestins com israelians. A la seva intervenció, Sánchez ha reclamat també que siguin “alliberats tots els ostatges sense condicions i immediatament”, i ha remarcat que “aquells que pateixen l’horror a Gaza han de rebre ajuda. Per últim, el president en funcions ha reivindicat la necessitat que existeixin dos estats, Israel i Palestina, com a única solució davant el conflicte israelià, i que un i l’altre “convisquin en seguretat i en pau”.

Poc abans de la reunió, el secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, el president del Consell Europeu, Charles Michel, i el responsable de Política Exterior de la UE, Josep Borrell, s’han vist amb el president en funcions del govern d’Espanya, i han mantingut una trobada. La Moncloa ha distribuït una foto d’aquesta reunió tot i no donar detalls de les converses mantingudes.

A la Cimera també ha intervingut Antonio Guterres. “Res pot justificar l’assalt de Hamas, que va atemorir als civils israelians. Aquests horribles atacs no poden justificar el càstig col·lectiu al poble palestí”, ha dit el secretari general de l’ONU. També ha demanat un alto-el-foc humanitari immediat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.