Supersticions per a saber el sexe dels fillets del cel

Les dones d’antany, quan encara no hi havia els avanços d’ara per a saber el sexe dels fillets del cel abans de néixer, tenien una sèrie de vaticinis, que segons elles determinarien si el que naixeria seria fillet o filleta.

Si s’ajuntaven dues cadires i davall dels seus coixins i seients es col·locaven un ganivet a una, i unes tisores a l’altra a manera que quedessin amagats de la vista, si la dona en estat es seia a la del ganivet tindria un fillet i si ho feia a la de les tisores, una filleta.

Si una dona embarassada quan pujava una escala avançava primer el peu esquerra, tindria un mascle; si ho feia amb el dret, una femella.

Ventre protuberant volia dir fillet, i ventre esfèric filleta. Si era acanalat, bessons.

Cuixa madura, femella segura. Si la mare tenia mal a una cama o a la cuixa, era senyal que pariria una filleta.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.