Borrell demana una “pausa humanitària” entre Hamàs i Israel que permeti l’arribada d’ajuda humanitària a Gaza L'alt representant remarca que la defensa de la treva és una opinió "personal" davant les diferències entre els 27

Nazaret Romero/Luxemburg – L’alt representat per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, ha demanat aquest dilluns una “pausa humanitària” en la guerra entre Israel i Hamàs perquè l’ajuda humanitària pugui arribar a la Franja de Gaza. A l’arribada a la reunió de ministres europeus d’Exteriors a Luxemburg, Borrell ha apuntat que aquesta “pausa” és “necessària” perquè els camions puguin entrar pel pas de Rafah, que connecta Egipte amb la Franja. L’alt representant ha considerat que l’arribada dels primers camions amb ajuda humanitària és “insuficient” i ha reivindicat que el principal objectiu ha de ser proveir la població de la Franja d’aigua i electricitat.

Ara bé, Borrell ha remarcat que la defensa de la “pausa” en la guerra és un posicionament “personal” tenint en compte les diferències entre els 27 sobre aquesta qüestió, que està sobre la taula dels ministres en la reunió d’aquest dilluns.

Al seu torn, el ministre espanyol d’Exteriors, José Manuel Albares, també ha demanat un “alto el foc” al Pròxim Orient i que l’ajuda a la Franja pugui arribar “de manera constant”. “Europa ha de parlar amb claredat sobre el dret d’Israel a fer front als atacs terroristes de Hamàs, però també ha de parlar amb claredat sobre la protecció de la població civil palestina”, ha subratllat Albares.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.