Coses de bruixes

Antany hi havia molta por de les bruixes. Es creia que si un barber quan tallava el cabell a un client aquest era recollit per una bruixa o persona de mala fe, era causa que aquella persona patís mal o malaltia durant molt de temps. Potser és per açò el costum de barbers i perruqueres de garnar tot d’una després de tallar els cabells als seus clients.

Es creia que si es clavaven unes agulles al cor d’un be mort i es llançaven a la mar, es feia patir i molt a aquell del que l’autor de l’encantament en volia venjança.

Unes mongetes tirades al combustible de les llànties de l’església portaven l’inquietud d’aquell que havia robat i, a mesura que les mongetes s’inflaven i s’obrien, de tant de mal que li arribaven a causar al lladre, aquest acabava retornant allò que havia robat per a no acabar en un desenllaç fatal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.