El Iris del 23 d’octubre de 1948

El Setmanari El Iris del 23 d’octubre de 1948 publicava a la portada els següents temes: La instantània, que moltes vegades feia d’Editorial, elogiava l’ús de la bicicleta, que en aquells anys de postguerra era el mitjà de transport que empraven molts de ciutadellencs i ciutadellenques per anar a la feina, com també l’empraven els carters, notificadors, i els que feien enviats entre les fàbriques de sabates. El 24 d’octubre es celebrava el Domund, amb les recordades guardioles de recaptació portades per els fillets i filletes, que alguns anys anaven disfressats de xinets, africans, àrabs, etc. El Gremi Patronal de la Pell havia de celebrar la festivitat dels seus patrons, Crispí i Ciprià, el 25 d’octubre. El Minerva organitzava la VI Gran Festa del Pedal.

Josep Pons Lluch publicava en llengua catalana de Menorca, i dins la secció “Folklore”, “Es negoci de na peix frit” però explicant també el significat de les paraules, i exemples de fer aquest “negoci”.

La secció “Fa 66 anys” amb notes del Diario de Ciudadela dek 23 de setembre de 1882, recordava l’obertura de la barberia i saló de perruqueria que havia obert al Carrer de Ses Verdures (avui Josep Maria Quadrado o popularment Ses Voltes), Francesc Faner. També s’inagurava una nova sastreria i botiga de venda de roba, per part dels germans Pons.

Aquella setmana El Iris només tenia 4 pàgines, i no hi havia informació d’esports o de seccions com “Pantalla Ciutadana”, entre altres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.