La campanya de conscienciació Re-Sí-Clar del Consorci arriba a les escoles El CREM reparteix més de 500 baralles de jocs de cartes del reciclatge a escoles i biblioteques de l'illa

El Consorci de Residus i Energia de Menorca impulsa cada any una campanya de conscienciació sobre bones pràctiques en la gestió dels residus amb Ecoembes i Ecovidrio. Re-Sí-Clar, sempre separar i reciclar, està molt clar! és el nom de la campanya d’enguany, centrada a informar la ciutadania sobre el funcionament de les instal·lacions de Milà, en la resolució de dubtes concrets sobre el reciclatge i en el foment, a través de la distribució de diferents elements, de la sensibilització envers aquesta pràctica.

Un dels elements de la campanya consisteix en un joc de cartes, el joc del Re-Sí-Clar, que ha estat repartit a escoles, instituts i biblioteques de tota l’illa com una de les accions per arribar als més joves. Es tracta d’un joc de cartes similar a l’UNO amb una única temàtica, els RESIDUS.

Joves i adults poden aprendre a reciclar millor jugant a aquest joc, que segueix les mateixes normes que el famós UNO, però amb imatges de diferents residus que els jugadors hauran de saber reutilitzar, separar i reciclar correctament. Aquest joc de cartes va formar part també de les activitats organitzades pel Consorci amb motiu del Dia del Medi Ambient, que enguany es va celebrar a les instal·lacions de l’Àrea de Gestió de Residus de Milà amb una jornada de portes obertes a la planta de tractament. En total, s’han repartit un total de 645 baralles de cartes en els diferents centres i equipaments de Menorca.

El rap Re-Sí-Clar

Aquest any 2023 la campanya ha comptat també amb la col·laboració d’artistes locals per a l’enregistrament d’un rap sobre el reciclatge per conscienciar la ciutadania, i en especial els més joves, sobre la importància d’implementar bones pràctiques en el reciclatge de residus. Aquest rap ha estat el jingle de la campanya a la ràdio i les xarxes socials durant l’estiu.

La conscienciació a través de les xarxes socials ha estat l’altra part de la campanya del Re-Sí-Clar, enguany centrada en aspectes com la resolució de dubtes a l’hora de reciclar alguns residus concrets, l’explicació del funcionament de les diferents seccions i maquinària de la nova Planta de Tractament de Residus de Milà, com separar bé a cada fracció de residus o la divulgació de dades i curiositats sobre el reciclatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.