Erdogan trasllada al parlament turc la candidatura de Suècia per convertir-se en nou membre de l’OTAN La cambra haurà d'incloure la votació en un ordre del dia, tot i que la data encara està per definir

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, en un sofà mentre el president del Consell Europeu, Charles Michel, i el president turc, Recep Tayyip Erdogan, seuen junts en una visita oficial a Ankara el 6 d’abril del 2021.

ACN/Brussel·les – El president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha traslladat aquest dilluns al parlament turc la candidatura de Suècia per convertir-se en nou membre de l’OTAN. “El protocol d’adhesió de Suècia a l’OTAN va ser signat pel president Erdogan el 23 d’octubre de 2023 i es va referir a la Gran Assemblea Nacional de Turquia”, ha escrit aquest dilluns la presidència a X. A partir d’ara, la cambra haurà d’incloure la votació en un ordre del dia, tot i que la data encara està pendent de definir. Des de Suècia, el primer ministre Ulf Kristersson ha celebrat la decisió i ha reiterat la seva voluntat que el país escandinau passi a ser ben aviat un nou membre de l’aliança.

En la mateixa línia s’ha expressat el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, qui ha confiat que la votació al parlament turc sigui “ràpida”.

Erdogan ha completat aquest tràmit després que el passat juliol prometés als aliats que remetria al parlament turc la candidatura de Suècia després de l’1 d’octubre, data en què la cambra reobria després de les vacances.

Des de llavors, però, diversos diplomàtics turcs han insistit que Suècia ha de fer més avenços en àmbits com la persecució del partit kurd del PKK -considerat com una organització terrorista per l’estat turc, la Unió Europea i els Estats Units- per superar el veto d’Ankara.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.