Feijóo nega que es parli de “convivència” sense “gestos” de l’independentisme amb els catalans contraris al procés "Algú concep que un acte delictiu sigui perdonat sense que qui l'ha comès demani perdó?", afirma el líder del PP

ACN/Madrid – El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat aquest dilluns que no es pot parlar de “convivència” si no hi ha “gestos” de l’independentisme amb els catalans “que van ser assenyalats per revelar-se al procés”. “No n’han tingut cap, de quina convivència ens parlen?”, ha indicat el líder popular en un acte del PP basc amb motiu de l’aniversari de l’estatut de Gernika. “Algú concep que qualsevol acte delictiu sigui perdonat sense que qui l’ha comès demani perdó?”, ha afegit abans de preguntar-se també pels “gestos” de Bildu amb les víctimes del terrorisme. Feijóo ha clamat finalment contra la “ignomínia” que suposaria, a parer seu, que els qui han celebrat o ordenat atemptats d’ETA decideixin “el futur d’Espanya”.

Segons Feijóo, la “veritable convivència” suposa “aparcar” els temes que divideixen les societats per centrar-se en els “problemes reals” que condicionen la vida dels ciutadans d’Euskadi i Espanya. Tanmateix, ha reivindicat no només “l’autonomia” que es recull als estatuts de les diferents comunitats sinó la pràctica de “l’autonomisme” com a eina per millorar el dia a dia de la població. “Funciona en la teoria i en la pràctica”, ha ressaltat.

El líder del PP també s’ha referit al paper que ha jugat EH Bildu com a soci del govern de coalició. En aquest sentit, ha afirmat que l’esquerra abertzale representa representen “el pitjor passat” i el “pitjor futur” d’Euskadi, així que no poden aconseguir el govern basc ni condicionar la política estatal. Per contrarestar-ho ha reclamat als populars bascos que siguin “el PP d’Euskadi, no el PP ‘a Euskadi'”. “Teniu la responsabilitat històrica”, ha afirmat.

“Operacions de demolició” de l’estatut i la constitució

Abans de la intervenció de Feijóo, el president del PP basc, Carlos Iturgaiz ha alertat de les “operacions d’assetjament i demolició” contra l’estatut de Gernika i la Constitució espanyola, textos que ha dit són “plens de futur”. “Hi ha algun punt d’acord entre els bascos que generi més adhesió que l’estatut?”, s’ha preguntat Iturgaiz. En aquest sentit, ha lamentat les “maniobres de distracció” sobre la gestió que fa el govern basc, del PNB, de les competències que contempla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.