L’efectiu continua essent el mètode principal de pagament a l’Estat segons el Banc d’Espanya Un 65% dels enquestats fa servir diner en metàl·lic, un 35% utilitza targeta i un 10% dispositius mòbils

ACN/Barcelona – El diner en efectiu continua essent el mètode de pagament preferit a l’Estat, segons un informe que ha fet públic aquest dilluns el Banc d’Espanya. Segons els resultats de la investigació ‘Estudi sobre hàbits en l’ús de l’efectiu 2023’, l’edat i el nivell d’estudis són factors “determinants” en l’ús dels mitjans de pagament. La gent més de gran de 54 anys és la que majoritàriament paga en efectiu cada dia, mentre que el tram d’edat entre 25 i 44 anys és el que més fa servir la targeta. Els més joves són els que més utilitzen els dispositius mòbils. En termes generals, els resultats de l’estudi indiquen que un 65% dels enquestats fa servir diner en metàl·lic, un 35% utilitza targeta i un 10% dispositius mòbils.

Pel que fa al nivell d’estudis, les persones amb un nivell bàsic són les que més utilitzen l’efectiu a diari, mentre que les targetes són més utilitzades per persones amb estudis mitjans i superiors i els dispositius mòbils són més populars entre la gent amb estudis superiors.

Comoditat, costum i control de despesa són els arguments més utilitzats a l’hora de justificar l’ús de diners en metàl·lic, mentre que comoditat i rapidesa són les raons més freqüents per a l’ús de targetes o de dispositius mòbils.

Pel que fa a la recepció dels pagaments, l’informe posa de manifest que mentre l’efectiu s’accepta a la pràctica totalitat del petit comerç i l’hostaleria, les targetes i els dispositius mòbils es poden utilitzar en el 89% i 78% respectivament.

Pel que fa a l’accés al diner en metàl·lic, tres de cada quatre persones fan servir el caixer. Vuit de cada deu poden accedir a un d’aquests dispensadors a menys d’un quilòmetre de distància. Serveis com la retirada de diners en comerços o el Correus Cash són poc coneguts pel públic.

Finalment, pel que fa a l’euro digital, és conegut entre un 20% de la població, un 3% més que l’any 2022.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.