Els habitatges de Maó que substitueixin les cobertes de fibrociment rebran una bonificació del 50 % a l’ICIO

En el Ple d’aquest dijous, l’Ajuntament de Maó aprovarà previsiblement la modificació de l’Ordenança sobre l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), que passarà a bonificar, per primera vegada, les construccions i obres que substitueixin les cobertes de fibrociment. Concretament, la modificació de l’ordenança contempla beneficis fiscals de fins a un 50% de reducció de l’impost.

Com a novetat, també inclou una rebaixa del 75% de l’ICIO als comerços que formin part del catàleg ‘Emblemàtics de les Illes Balears’ i que hi realitzin obres de manteniment i restauració.

La modificació de l’ordenança també inclou alguns canvis en la redacció, per exemple, de les bonificacions en el cas de construccions i obres que millorin l’eficiència energètica d’edificis. D’aquesta manera, contempla una bonificació escalonada segons la certificació energètica resultats, que pot anar del 25 al 95% de rebaixa de l’ICIO.

A més, es mantenen els beneficis fiscals per aquelles obres que implementin recursos que permetin reduir el consum d’aigua potable municipal, que optimitzin el consum energètic, o que incorporin sistemes d’energies renovables, com la solar tèrmica o la fotovoltaica; o per a la substitució de les cobertes de fibrociment, que es bonificarà en el 50 % de l’impost.

En el cas de comerços i establiments, també es manté la reducció del 95 % de l’ICIO en les obres de rehabilitació i millora als immobles inclosos en el Catàleg d’edificis protegits.

Maó manté l’ICIO més baix de l’illa

La modificació de l’Ordenança fiscal número 5, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2024, suposarà la pujada de l’1 al 2 %.

No obstant, Maó continua sent el municipi de Menorca que té fixat l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres en el percentatge més baix de totes les poblacions menorquines. L’ICIO de la resta de municipis oscil·la entre el 2,4 i el 3,2%.

La tinenta d’alcaldia de Règim Interior i Seguretat Ciutadana, Elena Costa, posa en valor les bonificacions pensades per una banda, “per incentivar, a través de beneficis fiscals el relleu generacionals i la recuperació de negocis emblemàtics”. I afegeix: “També veim important incorporar beneficis fiscals en el cas d’obres de substitució de cobertes de microciment, per motius mediambientals”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.