Compartir és vida -també energètica-

El canvi energètic s’està convertit en una necessitat urgent en un món en què el canvi climàtic no toca a la porta, sinó que l’ha oberta de bat a bat -i no passa precisament corrent-. Per aquest motiu, i amb la intenció de promoure l’ús d’energies netes, a Ciutadella ja tenim quatre projectes en marxa sobre el que es denomina autoconsum compartit, i sobre el qual us explicam tot a la revista d’aquesta setmana.

Que cada un tengui a casa unes plaques solars és, des d’un primer moment, una molt bona idea. Però cal no obviar que vivim en comunitat, i que el que és una solució per uns per abaratir la factura de la llum, per altres pot resultar una utopia.

Així, les iniciatives com la que us explicam a les pàgines d’aquesta setmana, i que promou l’Institut Balear de l’Energia a través de l’Ajuntament de Ciutadella, calen tenir-se molt en compte.

S’ha acabat el temps de tenir els llums encesos a hores que no toquen, o passejar per casa darrera el membre de la família a qui més li costa apretar l’interruptor quan surt d’una habitació. Perquè el problema energètic, essent una de les principals causes del canvi climàtic, és responsabilitat de tots. I si cream consciència de què cada quilovat és important perquè no és només nostre, potser arribem a entendre que el nostre planeta ens demana a crits que mesurem el consum als recursos disponibles, i no al revés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.