El Consorci, Sant Lluís i Mercadal se sumen a la campanya “Recicla Vidrio Por Ellas” d’Ecovidrio i la Fundación Contigo per donar suport a la investigació del càncer de mama a través del reciclatge d’envasos de vidre

El Consorci de Residus i Energia de Menorca i els ajuntaments de Sant Lluís i Mercadal s’han sumat aquest any a la campanya d’Ecovidrio i la Fundación Contigo “Recicla Vidrio Por Ellas” per donar suport a la investigació del càncer de mama a través del reciclatge d’envasos de vidre.

Des d’aquest dijous, 26 d’octubre, i durant les pròximes setmanes, quatre iglús roses estaran ubicats al Carrer Pedro Tudurí de Sant Lluís, al costat del poliesportiu, i a la Plaça Pare Camps des Mercadal com a part de la campanya. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats als contenidors en una donació a la “Fundación Contigo contra el Cáncer de la Mujer”, que compta actualment amb 20 projectes enfocats a l’estudi d’aquesta malaltia i els seus diferents tractaments.

Menorca participa per tercer any consecutiu a la iniciativa a través del Consorci de Residus i Energia escollint cada any dos municipis de l’illa on col·locar ambdós contenidors roses. L’any passat les localitats escollides van ser Alaior i Es Migjorn Gran, i l’anterior Es Castell i Ferreries.

Aquest any, sota el lema “Invertir en investigación, es invertir en vida” Ecovidrio i la Fundación Contigo han format el primer equip de futbol femení amb la participació de les jugadores de futbol femení de primera divisió Virginia Torrecilla, Alba Redondo i Eva Navarro, amb l’objectiu  de promoure la prevenció i l’autoexploració davant del càncer de mama, a més de recaptar fons. Es tracta de la novena edició de la campanya a nivell estatal, que aquest any ha estat estès per més de 140 ciutats de tot el territori.

Des del Consorci de Residus i Energia de Menorca i els consistoris participants s’anima els ciutadans a apropar-se i aportar el seu granet de sorra. “Per nosaltres és un plaer donar suport a iniciatives com ‘Recicla Vidrio Por Ellas’ d’Ecovidrio i Fundación Contigo, tan necessàries per avançar en la investigació contra el càncer de mama i cuidar el nostre planeta a través del reciclatge d’envasos de vidre”, ha remarcat el director insular de Medi Ambient, Mateu Aínsa.

Els contenidors roses es repartiran al llarg de tot el territori nacional
La iniciativa solidària pretén conscienciar els ciutadans de la importància de la cura del medi ambient a través del reciclatge de vidre, alhora que promou la investigació i la prevenció del càncer de mama. Una malaltia que afecta 1 de cada 8 dones a Espanya i es calcula que es diagnostiquen més de 2 milions de casos cada any arreu del món.

Dades de reciclatge de vidre a Sant Lluís i Es Mercadal
Segons les últimes dades relatives al 2022, els habitants de Sant Lluís van reciclar un total de 489,75 tones d’envasos de vidre, fet que suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 70 kg de vidre l’any passat. A Mercadal la xifra puja a 498 tones d’envasos de vidre, cosa que significa que cada habitant va reciclar de mitjana 87,7 kg.

Pel que fa a la taxa de contenerització, Sant Lluís se situa amb una mitjana de 128 habitants per contenidor, comptant amb un total de 54 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats, i Mercadal de 71 habitants per contenidor, comptant amb un total de 79 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

El reciclatge de vidre

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que recolza el compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitat més sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.