Joaquin Rebolledo Tinto Barrica Porta un cupatge de Mencia, Ull de Llebre, Sousón, Garnatxa i Brancellao

Bep Al·lès/Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre gallec de la DO Valdeorras. Es tracta del Joaquin Rebolledo Tinto Barrica, elaborat amb raïms de Mencia, Ull de Llebre, Sousón, Garnatxa i Brancellao amb 9 mesos de criança i sense cap tractament físic o químic per a la seva estabilització tartàrica.

Nota de tast

Vista: Vermell granat, capa alta i bona llàgrima.

Nas: Elegant i molt net. Perfecta maduresa de fruites vermelles i negres. Regalesia, pebre bo, caramel… Notes especiades minerals i balsàmic.

Boca:  Pas conscient i llarg, de tanins dolços i saborosos. Bona untuositat i estructura. Glicèrid, redó i post tast molt llarg i fragant.

Maridatge

Villagodio o T-Bone de vedella menorquina al restaurant El Grill, suvora l’Aeroport de Menorca, a Maó. Foto: Bep Al·les©

És el vi ideal per acompanyar carns vermelles, plats de caça i formates curats, a més de plats de cocció lenta.

Ens anirà de meravella per a un sopar entre amics o amb parella on els protagonistes siguin els formatges vells de Menorca, com els de Quintana, Binigarba, Son Piris o Bini Atzem, que podrem acompanyar també amb una selecció d’embotits menorquins com sobrassada vella, cuixot, carn i xulla i botifarrons.

Tires de vedella vermella gallega amb pico de gallo. Asador Molí des Comte. Foto: Bep Al·lès©

Si es trobam per a fer una caliuada és una molt bona opció per acompanyar no sols les carns de vedella vermella de Menorca al caliu, sinó també costelles de be o de porc a la brasa, botifarres, botifarrons, sobrassada i també talls de vedella a la manera argentina com vacio, entranya o xurrasco.

Coc amb tords. Santi Taura a Mon Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Amb la primavera d’hivern ens arriben aquests plats de caça com els cocs amb cega o amb tords, les guàtleres farcides de pastarral, els tords amb salsa, i també els arrossos on les carns de caça i els bolets en seran protagonistes.

Boueuf bourguinon Foto: Bep Al·lès©

Marida amb plats d’elaboració lenta com les panaderes, aguiats de carn, o clàssics com els canons amb conill o plats francesos com el bou a la bourguinon o el pollastre al vi.

Si voleu saber més d’aquest vi negre, ple de fruita i amb molt bon bevent, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.