El PP Menorca exigirà al Govern un augment de les freqüències de l´OSP Menorca-Madrid

Aeroport Madrid. Foto: Getty Images

El PP Menorca tornarà a demanar al Govern central que augmenti les freqüències de l’OSP Menorca-Madrid, de 2 a 3 vols diaris, per evitar situacions com la viscuda avui a l’aeroport de Menorca, quan han quedat a terra més de cent passatgers per la cancel·lació del vol de les 7, i, al principi, la companyia no els donava cap alternativa, en estar completes totes les places de l’OSP per viatjar a la capital durant els propers dies.

Finalment s’ha anunciat que davant la impossibilitat de recol·locar els passatgers, ja que totes les places estan venudes per a aquesta setmana, la companyia posaria extraordinàriament un vol per avui a les 13 h.

Cristóbal Marqués, senador per Menorca i secretari general del PP Menorca, destaca que “des del PP venim demanant de fa temps que s’augmentin les freqüències. En campanya vam prometre que si governava Feijóo s’ampliaria de 2 a 3 freqüències diàries. I és el que demanem una altra vegada, que mínim, el ministeri posi un vol més per evitar situacions com les viscudes aquest matí, i que es porten succeint al llarg dels darrers anys”.

Cal recordar que la ruta d’obligació de servei públic entre Menorca i Madrid començava aquesta setmana amb totes les places venudes fins a la setmana següent.

“És més que evident que cal crear més places, quan la mitjana d’ocupació no baixa del 90%. L’avió és el mitjà de transport principal per sortir de l’illa, i més quan parlem de Madrid. No pot ser que menorquins hagin de viatjar fins a la capital fent escala a Barcelona perquè no queden llocs per volar directament”.

Avui dia, la companyia només reforça i posa una freqüència més en èpoques assenyalades com Nadal o Setmana Santa, cosa totalment insuficient per donar resposta a la creixent demanda per viatjar a Madrid durant tot l’any, sobretot durant els caps de setmana.

Cristóbal Marqués s’ha mostrat molt crític amb el Govern de Pedro Sánchez, a qui considera “li donen absolutament igual les necessitats dels menorquins. Demanem als diputats de les Balears, especialment al menorquí Pepe Mercadal, que ajudi que aquesta demanda es faci realitat”.

“Ara al Govern en funcions només li importa el que els grups independentistes necessitin. Els altres territoris som invisibles”, ha dit el senador.

Per tots els motius exposats anteriorment, el PP registrarà a totes les institucions, Consell Insular de Menorca, Parlament de les Illes Balears, ajuntaments, Senat i Congrés dels Diputats, mocions per demanar al Govern central que posi mínim una freqüència més per viatjar a Madrid des de Menorca.

A més a més, tal com ja s’ha anunciat des del Consell Insular de Menorca, el president Adolfo Vilafranca demanarà una reunió amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per tractar aquesta mateixa qüestió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.