OH Cava Brut Rosé

Aquesta setmana, gràcies a Vinum Menorca, us recomanam un cava dels cellers Grup Oliveda, el OH Rosat, que podem qualificar de deliciós, excitant i atrevit… Així que ens anirà bé per a començar el cap de setmana amb unes alegres bimbolles, que ens fan falta per a donar-mos alegries.

Està elaborat amb garnatxa i trepat, un coupage interesant que surt dels tradicionals i amb una segona fermentació en botella i criança mínima de 9 mesos en la cava.

NOTA DE CATA

  • Aspecte: Atractiu color rosa pàl·lid. Rosari de bimbolles intens i amb petita corona.
  • Nas: Records de gerds i destaquen aromes de fruites del bosc madures com les mores i els murtons.
  • Boca: Corpulent, golós, saborós amb un punt encertat d’acidesa i amb un final molt llarg.

MARIDATGE

Porcella al forn. Bar Bananas. Foto: Bep Al·lès©

Estam davant un cava amb suficient estructura per a maridar amb plats potents com poden ser una porcella o una cuixa de be al forn, a més de carns a la brasa tant de vedella com de cabrit.

Entrecot d’Angus al Grill Es Caliu. Foto: Bep Al·lès©

Ens anirà de meravella amb un entrecot o una mitjana de vedella menorquina al caliu o amb unes costelletes de cabrit o d’anyell de llet de Menorca a les brases de llenya d’alzina.

Anfós al caliu. Foto: Bep Al·lès©

Si optan per als peixos maridarà amb aquells que tenen més grassa, com poden ser anfosos, déntols, orades, llobarros que podem fer a la sal, al forn a la menorquina o simplement a la graella just acompanyats amb una picada d’all i julivert  i un raig d’oli d’oliva extra verge de Morvedra Vell.

Cloïsses amb salsa verda del restaurant Rio Oja a Bilbao. Foto: Bep Al·lès©

Acompanyarà unes gambes fregides o a la planxa, uns escamarlans o bé marisc de closca com les navalles, ostres, cloïsses, escopinyes i musclos.

Sarsuela de peix i marisc. Restaurant Sa Figuera. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per acompanyar una la sarsuela de peix i marisc, a la que donarà el punt d’acidesa necessària a la seva contundència de sabors, i ens obrirà les papil·les gustatives per a gaudir al màxim d’aquest plat de festa.

Si voleu saber més d’aquest cava diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.