Setmanari El Iris del 6 de novembre de 1948

El Setmanari El Iris del 6 de novembre de 1948 publicava a la portada els següents temes: La Instantània parlava de la tardor, de l’arribada del fred, el canvi d’armari i altres coses quotidianes de la Ciutadella dels anys 40. També un article del llavonces director, Josep Al·lès Quintana, parlava del temps meteorològic al refranyer, i també esmentava les prediccions del frare i del calendari Zaragozano de Palma. Hi havia refranys populars com “Si vols mentir, parla del temps” o “Quan Déu vol s’ennivola i plou”. Ciutadella havia celebrat les festivitats religioses de Crist Rei i de la patrona de l’Auxili Social, la Mare de Déu de Sant Llorenç.

S’anunciava l’arribada dels “Fillets d’Aùstria” a Espanya. Alguns d’aquests filletes i filletes van venir a Ciutadella.

Els caçadors havien celebrat la festivitat del seu patró, sant Humbert.

El 30 d’octubre havia rebut les aigües del baptisme el fillet Andreu Ignasi Torres Prim, fill de Joaquim Torres i Maria Dolors Prim. Van ser els seus padrins Josep Oléo i Àgueda Cortès.

Arribava al port de Ciutadella el moto-veler “Vicente Ferrer” amb un important carregament de fusta i carga general. Al llarg del dies amarrat a Ciutadella es va procedir al canvi de nom del vaixell, que a partir de llavonces es va dir “Cala Alcaufar”.

Al Col·legi Salesià es continuaven celebrant els concerts en honor a santa Cecília.

El Ciudadela s’imposava 4-2 a l’Alcázar de Maó.

Al Cinema Alcázar es projectava la pel·lícula “El gran fanfarrón” protagonitzada per Jorge Negrete.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.