Aviador Per Joan Pons i Pons

Robert Redford interpretant a Denys George Finch Hatton, i Meryl Streep. Fotograma del film ‘Memòries de l’Àfrica’

A diferència del Petit Príncep o d’Isak Dinesen, jo no he conegut cap aviador. Tots dos pilots, que el personatge literari i la baronessa Blixen van tenir la sort de conèixer, van morir en accidents aeris i van espargir el dolor de la seva desaparició entre la gent que se’ls estimava. En canvi, l’avi patern de la meva dona tenia un germà, més aviat germanastre, germà per part de mare, que va ser aviador i que va morir en un accident d’aviació com Antoine de Saint-Exupéry o com Denys George Finch Hatton que, a la pel·lícula Memòries de l’Àfrica va ser interpretat per Robert Redford i, la narradora, per Meryl Streep que fa poc va rebre el Premi Princesa d’Astúries de les Arts. I és el que passa, quan un aviador mor, ja sigui en combat, ja sigui mentre feia maniobres, ja sigui en el transcurs de la feina com ara transportar el correu postal d’un continent a l’altre, se’n fan pel·lícules, s’escriuen novel·les o els hi són dedicats carrers als seus pobles natals. És el que va passar amb el germanastre de l’avi patern de la meva dona…

Per continuar llegint l’article compra el setmanari imprès o fes-te subscriptor, en paper o digital, telefonant al 971 38 29 20, enviant un correu a eliris-digital@infotelecom.es, o venint al c/ Mallorca, 25, baixos
Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.