Una errada que pagarem tots

L’equip de govern ha estat durant les darreres setmanes recollint informació sobre un desequilibri tarifari de les taxes de fems i aigua. El resultat: dos informes jurídics que arriben a la conclusió de què aquest desequilibri només es pot resoldre amb una pujada de taxes d’aquests dos serveis que, com moltes vegades acaba passant, paguem entre tots els ciutadans.

La gran pregunta, però, és com hem arribat a un dèficit tarifari tan gran com per crear un forat d’1,5 milions d’euros en un pressupost que frega els 39 milions. L’actual regidor de Serveis Econòmics explica en l’entrevista que li hem fet aquesta setmana el cúmul de circumstàncies que han desembocat en aquesta situació. Entre elles, i açò ho deixa a la conclusió personal de cada un, una possible mala gestió de l’anterior equip de govern que, segons Benejam, era coneixedora del perill d’aquest desequilibri tarifari.

Sabem que quan en venen de magres, els ciutadans acabam passant per l’anella de la pujada d’impostos -tot i que en aquest cas són taxes de serveis, no impostos pròpiament-. Però per petita que sigui aquesta pujada, hi haurà famílies que notaran els 3€ més cada trimestre per rebre aigua, o els 17-18 euros anuals per la recollida de fems.

Els informes jurídics d’ara mateix deixen clar que la solució urgent i immediata és la pujada de taxes, pel que ens haurem d’estrènyer un poc més el cinturó per pagar aquests rebuts, tot i que no ens agradi. Està en les mans de l’equip de govern, però, poder posar una solució que pugui alleugerir aquestes taxes, encara que sigui a mitjà termini.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.