El Parlament aprova la proposta de Més per Menorca per dedicar 1M€ al retorn del talent jove Els menorquinistes celebren l'aprovació d'aquesta iniciativa per avançar cap a la diversificació econòmica, tot i que lamenten la poca ambició del PP

Aquest dijous, el Parlament de les Illes Balears ha aprovat la Proposició no de llei de Més per Menorca en la qual es demana al Govern destinar un milió d’euros al foment de l’emprenedoria juvenil. D’aquesta manera, el Govern haurà d’incloure una partida específica als pressuposts generals de l’any que ve per al programa de foment de l’emprenedoria juvenil. Per als menorquinistes, és de vital importància assegurar el retorn a les Illes Balears -i, específicament, a Menorca- d’aquells joves que s’han format fora per avançar cap a la necessària diversificació econòmica i superar l’actual dependència del turisme del model econòmic.

El portaveu de Més per Menorca al Parlament, Josep Castells, ha defensat la iniciativa argumentant que “és necessari que posem damunt la taula mesures per afavorir la creació de noves empreses innovadores. Si no volem que la diversificació sigui un simple eslògan, hem de dir com ho hem de fer per crear noves empreses que no estiguin vinculades a l’allotjament turístic”.

A més, Castells ha argumentat que “cada any, les Illes Balears exportam joves que se’n van a estudiar i a treballar a altres punts de l’Estat o del món”. “Precisament, el que volem és que aquests joves puguin tornar aquí i desenvolupar-hi el seu projecte empresarial i vital”, ha afegit el portaveu menorquinista.

Cal recordar que els pressuposts generals del 2023 ja contemplaven una partida d’un milió d’euros -gràcies a una esmena de Més per Menorca-, per a l’esmentat programa de foment de l’emprenedoria. Desgraciadament, l’anterior Govern va limitar a oferir unes deduccions en la quota dels autònoms que, segons els menorquinistes, no són unes ajudes que realment estimulin l’emprenedoria juvenil.

Per altra banda, els menorquinistes han lamentat la poca ambició del Partit Popular, ja que ha rebutjat un altre punt de la iniciativa de Més per Menorca que concretava com s’havia de materialitzar aquest programa. En aquest sentit, els menorquinistes proposaven que els joves beneficiaris poguessin rebre un ajut equivalent a un sou durant dos o tres anys i l’acompanyament de la Fundació Bit en el procés de creació i consolidació de l’empresa. Aquest altre punt ha rebut el suport dels altres partits d’esquerres, però ha estat rebutjat amb el vot contrari de PP i Vox.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.