Les jornades formatives de teatre s’expandeixen i creixen La XIX edició de l’esdeveniment, comparteix escenari amb la I Jornada formativa de teatre per a infants

Jornades formatives de teatre, 2021. Foto: Cercle Artístic.

Miriam Triay / Ciutadella – Fa gairebé dues dècades que des del Cercle Artístic, i tancant un cicle d’activitats relacionades amb el Premi Born, van sorgir les Jornades formatives de teatre. Com les aules de teatre i les residències, les jornades nasqueren per compartir coneixement i experiència de professionals de diferents àmbits. En paraules de la presidenta del Cercle, Lina Pons Massanet, “aquest esdeveniment cerca oferir l’aprenentatge de diversos experts en diferents camps, com actors, directors, professors, locutors de ràdio… que cerquen i exposen temàtiques que puguin interessar al públic amateur de teatre de l’illa”.

XIX JORNADES FORMATIVES DE TEATRE
Així, aquest cap de setmana, 11 i 12 de novembre, se celebrarà ja la XIX edició de les jornades formatives de teatre, que “se centraran en la projecció de la veu. Una temàtica ja tractada en edicions anteriors i que ha tingut molt d’èxit. Per a aquestes hem convidat a na Marta Montiel, actriu i professora de veu i expressió oral”, explica Pons.

Pel que fa a la tria de professionals convidats en aquestes jornades, des del Cercle “ens basem en el que coneixem del món del teatre, més enllà de les fronteres illenques”. Conviden a professionals i experts que puguin exterioritzar i ensenyar la temàtica d’aquell any. Per açò, enguany, és Montiel la candidata perfecta. “La idea és que els participants d’aquesta nova edició juguin amb la veu, s’eduquin amb la veu, que aprenguin a projectar-la. I pel que sabem, de moment, les jornades se centraran en dos monòlegs reconeguts”.

Jornades formatives de teatre, 2021. Foto: Cercle Artístic.

I JORNADA FORMATIVA DE TEATRE PER A INFANTS
L’edició d’enguany de les jornades, a més, presenta una sorpresa. Per primera vegada, aquestes s’expandeixen i creixen celebrant la I Jornada formativa de teatre per a infants, el 18 de novembre.

“Si teníem unes jornades per a adults -majors de 15 anys-, en algun moment havíem d’abordar un esdeveniment similar però destinat a infants. I enguany, després de l’èxit i bons resultats d’altres activitats, com el Teatre a les escoles -organitzat per l’Ajuntament-, ho vam voler provar. De la mà de Maribel Silvent, que ja ha demostrat una gran experiència en aquest camp”.

En aquesta primera edició, els infants majors de 8 anys podran gaudir del que implica el teatre a través de jocs i coneixement. Una activitat que durarà únicament un dia, 6 hores, a diferència de les jornades per a adults, que duren dos dies, 10 hores. I que en cap cas se centrarà en una única temàtica, sinó que, i sent la primera edició, funcionarà de forma més global.

Cartell de la nova Jornada formativa de teatre per a infants. Foto: Cercle Artístic.

Segons Maribel Silvent, “el que va millor per treballar o integrar el teatre és el joc, tant individual com en equip, perquè així el cos, la veu i la ment estan més receptius. També és veritat que jo solc adaptar-me al grup, però la idea i l’esquema general és anar pujant d’intensitat”. L’actriu, professora i directora de teatre, amb una gran trajectòria al darrere, ja ha participat en la iniciativa Teatre a les escoles, i a les diferents aules de teatre del Cercle Artístic. Té, per tant, experiència amb el públic ciutadellenc infantil, i adult.

El teatre, com ja s’ha demostrat en les diverses activitats organitzades amb anterioritat, “és una forma d’aprendre amb el cos i la ment, a treballar la vergonya de les persones més introvertides i tímides, i a calmar els impulsos dels més atrevits. Sobretot en els més petits, el teatre també serveix per treballar trets i característiques personals, encara que sigui indirectament”, afirma Silvent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.