Un total de 15 centres escolars de Menorca reben el reconeixement de Centres Ecoambientals pels seus projectes d’educació ambiental i desenvolupament sostenible

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, juntament amb la Conselleria d’Educació i Universitats i el Departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació del Consell de Menorca, ha fet entrega avui dels guardons i certificats de participació del Programa de Centres Ecoambientals 2022-2023. Enguany han estat premiats un total de 15 escoles i instituts de Menorca pels seus projectes sobre educació ambiental i desenvolupament sostenible. Sis d’aquests centres han rebut el guardó que certifica haver assolit els objectius d’ambientalització marcats pel programa al llarg de dos cursos. Els nou centres restants han estat reconeguts pel seu compromís vers la sostenibilitat i la seva participació.

L’acte, que s’ha celebrat a la Sala Multifuncional des Mercadal, ha comptat amb la presència de la directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, Anna Torres; el vicepresident segon i conseller executiu de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació del Consell de Menorca, José Simón Gornés; el conseller insular de Reserva de Biosfera, David Vidal; i la directora territorial d’Educació de Menorca, Alexandra Marquès.

El programa, que enguany arriba a la seva 20a edició, ha tengut la participació de 150 centres educatius de les Balears, 20 més que en el curs passat. La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha reconegut 54 centres d’arreu de les Illes amb el guardó, mentre que ha entregat 76 certificats de participació. Cal recordar que la setmana passada ja es va fer entrega dels guardons a 29 escoles de Mallorca. Avui s’ha duit a terme el segon acte dels tres que hi ha programats. El pròxim 16 de novembre tendrà lloc l’entrega de premis als centres d’Eivissa i Formentera.

La directora general de Medi Natural i Gestió Forestal ha volgut recalcar la importància d’iniciatives com aquestes. En aquest sentit, Torres ha assenyalat que aquests guardons reconeixen “el treball conjunt vers la sostenibilitat, fomentant la feina de la conservació del medi ambient i la biodiversitat, la mitigació del canvi climàtic, l’aprofitament respectuós dels recursos naturals i el consum responsable”. Des d’aquest punt de vista, ha insistit la directora, “entenem que els centres educatius són la base de la societat futura”.

Per part seva, Gornés ha destacat que Menorca és un territori històricament compromès amb la conservació del medi natural i la biodiversitat. “Això ha estat possible gràcies a la transmissió de valors a les generacions més joves. Aquest programa i la seva consolidació és una mostra de la importància de l’educació i del treball conjunt entre professors i alumnes per compartir aquests valors”, ha manifestat.

L’objectiu principal del programa és impulsar l’educació ambiental en la vida dels centres escolars de les Illes Balears. La proposta implica donar suport als centres per dissenyar plans de treball relacionats amb el medi natural i que aquests estiguin integrats en els currículums i plans d’estudi propis. Els eixos temàtics principals establerts per al curs 2022-2023 han estat energia, canvi climàtic, residus i aigua. Els centres també podien treballar en altres eixos secundaris com el consum responsable, hort i jardí, biodiversitat i mobilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.