Autorizat el conveni de colaboració entre Salut i el Consell de Menorca per atendre les addiccions

El Consell de Govern ha autoritzat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca per a l’atenció de les addicions.

La finalitat d’aquest conveni és la col·laboració i la coordinació en el desenvolupament d’accions en relació amb l’atenció, el tractament i la inserció de les persones amb problemes d’addiccions, i la coordinació i la col·laboració per al desenvolupament d’actuacions preventives d’addiccions a l’illa de Menorca, de l’1 de gener al 31 de desembre de 2023.

L’àmbit de les accions vinculades a aquest conveni és l’illa de Menorca. Les accions que integren el tractament ambulatori de les persones amb addiccions són les següents:

a)    Preparació i subministrament de metadona per a les persones usuàries de les UCA.
b)    Programa d’atenció: tractament ambulatori i inserció, a través de les UCA, per part d’un equip professional que dona una cobertura a dues unitats de conductes addictives.
c)    Establiment de la cartera mínima de serveis de les UCA i protocol·lització dels processos assistencials que s’hi incloguin.
d)    Implantació, durant l’any 2023, d’un protocol d’actuació per detectar i tractar VIH i hepatitis C.
e)    Col·laboració en l’oferta i seguiment de programes preventius a l’àmbit educatiu.
f)    Coordinació en les actuacions de prevenció a l’àmbit comunitari.
g)    Elaboració del protocol de detecció i intervenció precoç del consum de drogues i conductes addictives de risc en població jove.
h)    Col·laboració en la recollida dels indicadors que se sol·licitin per donar resposta a les memòries sobre actuacions en addiccions.
i)    Formació i actualització en addiccions amb l’objectiu de dotar d’un marc comú en l’abordatge de les addiccions els professionals que treballen en el camp de les addiccions a les Illes Balears.

La Conselleria de Salut hi aportarà una quantia total de 123.168,00 €.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.