Brussel·les defensa que no té ara per ara “preocupacions” per l’amnistia: “No comentarem una cosa que no hem vist” La CE evita valorar les comissions d'investigació sobre accions judicials de l'acord Junts-PSOE

Nazaret Romero/Brussel·les – La Comissió Europea ha defensat aquest divendres que la carta enviada al govern espanyol per demanar més informació sobre la futura llei d’amnistia respon a “preocupacions” que ciutadans i altres actors li ha fet arribar i no a “preocupacions” del mateix executiu comunitari. “Nosaltres no hem expressat preocupacions i no comentarem una cosa que no hem vist”, ha dit el portaveu de la Comissió Europea, Eric Mamer. Preguntat sobre les comissions d’investigació sobre accions judicials que inclou l’acord entre Junts i el PSOE per a la investidura, Mamer ha evitat fer-ne cap comentari. “Procedirem de manera ordenada. Hem demanat informació i esperarem a rebre-la per fer una anàlisi del conjunt dels elements pertinents”, ha indicat.

“El que hem fet és una petició a les autoritats espanyoles perquè ens donin més informació i les autoritats espanyoles han dit que ens la donaran. És el punt en que estem”, ha subratllat Mamer.

Sobre el fet que la carta del comissari de Justícia, Didier Reynders, dirigida al govern espanyol es conegués a través de l’eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez –del mateix grup polític que Reynders-, Mamer ha remarcat que les comunicacions entre Brussel·les i el governs són “bilaterals” i “convindria que es mantinguessin en la confidencialitat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.