Fissura anal Per Marta Seguí

Una fissura anal és una lesió de la mucosa de l’anus que pot causar dolor intens. La fissura anal és el segon motiu de consulta de proctologia, després de les morenes. La incidència és similar entre els dos sexes, però el 15% de les dones postpart ho desenvolupen.

Per què passa?
Hi ha diversos factors involucrats i habitualment es genera un cercle viciós que perpètua la fissura.
– Restrenyiment: el pas de la femta dura i voluminosa pel canal anal provoca un esquinçament de la mucosa anal. De vegades també pot estar influenciat per una evacuació sobtada de femta líquida.
– Hipertonia de l’esfínter anal intern…

Per continuar llegint l’article compra el setmanari imprès o fes-te subscriptor, en paper o digital, telefonant al 971 38 29 20, enviant un correu a eliris-digital@infotelecom.es, o venint al c/ Mallorca, 25, baixos
Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.